Știrile săptămânii: interviurile GPeC, decalogul returnării produselor, ce se poartă în e-commerce

Adăugat de pe 21 Ianuarie 2016, 0 comentarii
Cuvinte cheie:

Comert electronic - generalIată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile.

Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro  sau lăsați un comentariu la finalul articolului.

Vă mulțumim!


Interviurile GPeC: consultanță gratuită pentru e-commerce

alexandru-lapusan-zitec-interviu-gpec-summit-2015-fotoPe blog-ul GPeC, veți găsi interviuri de la Summit-ul GPeC, din care puteți extrage sfaturi utile, analize de piață, strategii de business. Cele mai noi interviuri sunt:

Urmăriți tag-ul Interviu GPeC pe blog-ul nostru


Decalogul returnării produselor

Despre drepturile consumatorilor și responsabilitățile magazinelor online circulă o mulțime de zvonuri în România. Legile sunt însă clare și majoritatea sunt reglementări europene care sunt implementate și în țara noastră. TRUSTED.ro a făcut o sinteză a celor mai importante 10 prevederi legale despre dreptul de retragere (returnarea produselor), spre uzul consumatorilor online.

Citiți întregul decalog pe blog-ul TRUSTED.ro


Ce se poartă în e-commerce

2Performant adună în acest articol părerile unor personalități importante din domeniu: Dragoș Stanca (THINKDIGITAL), Andrei Radu (GPeC), Pawel Szczepaniec (ING Bank), Krzysztof Bajolek (ANSWEAR) și mulți alții. Iată trend-urile din mai multe domenii din țări din zona noastră: Polonia, România, Bulgaria, Cehia și Croația.

Citiți articolul integral la 2Performant


Coșul abandonat = magazin online trist

Problemele legate de serviciul clienţi sunt principalul motiv pentru care un client îşi umple coşul de produse, dar nu le mai achiziţionează, scrie emarketer.com. Conform unui studiu realizat în octombrie 2015, în Statele Unite, 52% din utilizatorii de Internet americani au renunţat la serviciile unui site de comerţ cu amănuntul din cauza serviciului clienţi defectuos.

Ecompedia ne explică mai multe


65% dintre europeni au cumpărat online în 2015

Cea mai mare proporție se găsește în sectorul de vârstă 16-24 de ani (68%) și 25-54 de ani. 18% dintre români au cumpărat ceva online în 2015, iar proporția este de 87% în Marea Britanie. Studiul realizat de Eurostat precizează că scopul în UE a fost ca minimum 50% dintre internauți să cumpere ceva online până în 2015. Proporția a fost depășită cu 3%, deoarece 53% dintre cetățenii din UE cu vârsta între 16 și 74 de ani au achiziționat ceva de pe Internet în cele 12 luni anterioare studiului.

Mai multe statistici, la Ecommerce News


 

 

Adauga comentariu

Adauga comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii