Studiu de caz SmartPay – magazinul online Maison Olfactif

[Articol partener] In continuarea articolului legat de plățile instant de aici, am testat SmartPay pe site-ul https://www.maisonolfactif.com, un magazin online de parfumuri și primul care a implementat această soluție. Comerciantul oferă mai multe soluții de plată pentru achiziții, inclusiv SmartPay.

Cum funcționează? Ei bine, am inițiat o comandă și am ales ca metodă de plată SmartPay.

Această opțiune mi-a permis să aleg prin ce bancă voi face plata, foarte simpu și rapid. Apoi, aplicația m-a direcționat către aplicația de banking a băncii pe care am ales-o pentru plată, unde m-am logat ca de obicei și am autorizat tranzacția. Nu a fost nevoie să introduc datele cardului, pentru decontare se va efectua un transfer direct și rapid între contul meu și contul comerciantului. Am apreciat ușurința în utilizare și faptul că nu au fost necesare datele cardului, care a simplificat foarte mult și a scurtat procesul de achiziție. În plus, dacă un cumpărător are temeri legate de utilizarea cardului personal, ei bine, această metodă de plată face lucrurile mult mai simple prin utilizarea unui simplu transfer între conturi. 

 

Foto 2: Plasarea comenzii pe site-ul magazinului online ce oferă opțiunea de plată cont-cont, prin SmartPay

Foto 3: Alegerea băncii de unde va fi efectuată plata

Foto: Pașii privind autorizarea tranzacției 

Concluzii

SmartPay este o aplicație de inițiere de plăți, integrată cu sistemul bancar, ce poate fi folosită de furnizorii de produse și servicii online. 

Informații suplimentare sunt disponibile aiciPuteți testa și voi aplicația pe site-ul SmartFintech cu o donație către Crucea Roșie.

___________________________________________________________________________

Autor: Camelia Cojocaru, ITChannel

Având un background variat, Camelia este interesată de noile tehnologii și de modul în care acestea simplifică și eficientizează atât procesele de afaceri, cât și viața noastră obișnuită. Ea a adunat mai bine de 20 de ani de experiență în domeniul bancar, carieră de-a lungul căreia a fost martoră a dezvoltării sistemelor de plăți în Romania și a contribuit în mod direct la modernizarea modului în care băncile și clienții deopotrivă efectuează plăți și decontări. Din 2012, Camelia a făcut un pas în domeniul academic, folosindu-și experiența corporatistă în activitatea didactică, dar și de cercetare. Cu entuziasm și cu pasiune, lucrează cu studenții la afaceri pe aceleași coordonate ale eficienței proceselor de operațiuni și a utilizării tehnologiilor în afaceri. De mai bine de zece ani, Camelia scrie și pentru reviste de tehnologie, pe aceleași subiecte, adaugând astfel experienței sale o nouă dimensiune, cea antreprenorială.