30% din români își propun să facă mai multe achiziții online anul acesta

Potrivit unui studiu realizat de Zitec si Ipsos, intenția de cumpărare online a românilor anul acesta se mentine la un nivel relativ ridicat și anul acesta. Astfel, circa 52% dintre respondenți estimează că vor face anul acesta la fel de multe cumpărături online precum în 2021, iar 30% își propun să facă mai multe achiziții online comparativ cu anul precedent. Doar 16% dintre participanți estimează că vor face mai puține cumpărături online în 2022.

Alte câteva informații utile pentru magazinele online, reieșite din studiu:

– Mai bine de jumătate dintre participanții la studiu au declarat că au achiziționat un produs după ce l-au văzut promovat de către un influencer, iar 25% au căutat mai multe informații despre acel produs sau brand.
– 81% dintre respondenți au descoperit un brand sau o companie după ce le-au văzut promovate de către un influencer.
– aproape 60% dintre participanți preferă conținutul video și imaginile
– jumătate dintre respondenti au afirmat că motivul care îi determină să se aboneze la newsletter-ele companiilor sunt reducerile sau beneficiile pe care le primesc în urma acestei acțiuni.
– printre cele mai putin apreciate reclame se numara cele care nu au acțiune și doar prezintă un produs sau o ofertă
– Cele mai apreciate tipuri de reclame în ultima perioadă de către români au fost cele cu conținut amuzant, care îi ajută să se deconecteze, în proporție de 63%, urmate de cele care prezintă direct specificațiile sau caracteristicile unui produs (56%)

Mai multe detalii gasiti in comunicatul de presa emis de cele 2 companii.