5 tendințe din 2018 pentru care trebuie să se pregătească agențiile digitale

Clienții cer tot mai mult ca brand-urile să aibă abordări personale în strategiile lor de marketing. Social Media Today evidențiază cinci tendințe de care agențiile digitale trebuie să țină seama în 2018.

1. Consumatorii reacționează mai bine la momente nefiltrate, autentice, decât la conținut perfect gândit

Fotografiile generice, cumpărate din baze de date, nu-i emoționează pe clienți. Aceștia caută să aibă relații mai personale cu brand-urile, de aceea vor aprecia imagini nefiltrate, fără efecte speciale.

2. Storytelling-ul este mai important ca oricând

A trecut epoca în care puteai angaja orice copywriter ca să-ți creeze conținut. Acum se apelează tot mai mult la „povestitori” profesioniști și chiar la jurnaliști, mai ales că mulți foști jurnaliști caută să se reorienteze către content marketing.

3. Automatizarea (inteligența artificială) este în expansiune

Până în iulie 2018, inteligența artificială ar putea genera 20% din conținutul de business pentru social media. Facebook folosește tehnologia de mult timp, iar chatboții devin o prezență obișnuită în e-commerce.

4. Contează relațiile consistente cu influencerii

Clienții nu mai vor să vadă staruri care promovează temporar un brand sau un produs, ci vor să cunoască lideri de opinie din industrie, care să ofere valoare socială atunci când vorbesc despre produse.

5. Crește concurența pentru vizualizările clipurilor

Videoclipul este cel mai consumat gen de social media și tendința va continua în 2018. Unii spun chiar că, până în 2020, 80% din conținutul online va fi video. Primele 3 secunde din clip sunt cele mai importante.

→ Citiți articolul integral la Social Media Today