ePlan – Despre venture capital și programe de investiții pentru companiile de tehnologie

Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Venture a fost invitatul lui Andrei Radu (CEO GPeC) în această ediție a emisiunii ePlan by Știrile ProTV. El a vorbit pe larg despre ce înseamnă venture capital și ce programe de investiții există pentru companiile de tehnologie.

În cercurile de business se discută adesea despre venture capital, un mod de investiție ”aventuros”, așa cum ni-l descrie Bogdan Axinia, a unei companii mari într-o companie la început de drum sau un start-up. Sunt investiții considerate de mare risc, sumele sunt relativ mici, uneori se poate investi doar într-o idee care urmează a fi dezvoltată. Firmele de venture capital intervin astfel în diversele stadii de dezvoltare ale unor companii mici sperând să obțină rezultate foarte mari.

Bogdan ne dezvăluie că eMAG investește de peste 10 ani în alte companii la început de drum. Din primele investiții au fost create companiile Depanero și Conversion. Un exemplu de de succes este Sameday care, la momentul investiției din 2017 compania de curierat prelua în jur de 1500-2000 de comenzi pe zi. În prezent cifrele ajung până la 200.000-300.000 de comenzi pe zi.

De asemenea, Bogdan Axinia a mai menționat două inviestiții notabile făcute de eMAG Ventures. Una a fost o compania din Timișoara ”Eu ce mănânc azi” care a devenit ulterior tazz, iar cea de-a doua este o investiție recentă în Flip.ro, un magazin online nișat pe electronice second-hand – cumpără și preia telefoane vechi, le recondiționează și apoi le vinde la prețuri accesibile, cu garanție și drept de retur.

Pe viitor, eMAG Ventures are planuri de extindere la nivel internațional. La nivel local, Bogdan Axinia consideră că există loc de creștere în ecosistemul antreprenorial.

Urmăriți interviul detaliat exclusiv pe site-ul ȘtirileProTV.ro!