Piața de fashion: retrospectiva anului 2017 și așteptări pentru 2018 | VIDEO

În primele 10 luni ale anului 2017, Fashion Days a crescut cu 60%, în timp ce piața de fashion din România, atât cea online cât și cea offline, a crescut cu 10%. Ce a determinat această creștere dar și care sunt așteptările pentru anul viitor am aflat de la Robert Berza, General Manager Fashion Days Group. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos.

2017 a venit cu o creștere între 7 și 10% a pieței de fashion din România, atât online cât și offline. Zona de online a crescut aproape dublu față de cea de offline, însă întrucât majoritatea  magazinelor de fashion au pregătite strategii de omnichannel nu ne mai putem raporta doar la online, ci trebuie să ne raportăm la întreaga piață de fashion.

În ceea ce privește modul în care magazinele online românești comunică și își gândesc strategiile, în 2017 am observat următoarele: multe magazine online au investit în marketing și acum pare că acum sunt mai mulți jucători vizibili pe piață care investesc în reclame TV sau își măresc bugetele de marketing digital. Acest fenomen este datorat și creșterii economice cu 9% din ultimul trimestru. De asemenea, se mai observă și comunicarea în jurul beneficiilor pe care un produs le oferă, nu doar al prețului acestuia.

Și comportamentul clienților online s-a schimbat în 2017. Pentru multe magazine online, mobile-first nu mai este doar o strategie, ci o realitate ce poate fi demonstrată prin cifre: aproximativ jumătate din vânzările pe care unele magazine online le-au înregistrat au provenit din aplicațiile mobile.

Deși prețul este un element important, care influențează direct rata de conversie, există și perioade în an când noutatea unui produs cântărește mai mult decât prețul acestuia – de exemplu la schimbarea sezoanelor.

În ceea ce privește cele mai eficiente canale de marketing, se remarcă canalele directe. Pentru unele businessuri, un canal direct poate fi aplicația de mobil, pentru altele, newsletterul; însă un canal direct este cel mai eficient pentru a atrage conversii.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta