Adelina Oprea, Champaigns: În Fashion, mobilul funcționează mai bine – pe Facebook, 70% din trafic este pe mobil

Adelina Oprea (Champaigns) interviu la GPeC Summit Mai 2018Potrivit raportului pieței de e-commerce din România pe 2017, verticala de Fashion crește accelerat și va devansa produsele din gama Electro-IT&C în aprox. 5 ani, devenind principala categorie de produse comercializate online din punct de vedere al volumului generat.

La GPeC Summit Mai 2018, Adelina Oprea, Founder Champaigns, a discutat cu Gabriela Bejan despre tipurile de campanii care performează pe zona de Fashion, cu exemple și date din experiența companiei sale cu brand-uri românești pe care le gestionează, precum OTTER, Tezyo, ZorileStore etc.

Descoperă în video-interviul de mai jos ce canal recomandă Adelina pentru campaniile de Ads, ce probleme frecvente întâmpină magazinele online în campaniile lor și câteva sfaturi de implementat pentru a evita aceste greșeli.

  • Pentru zona de fashion cel mai bine performează Facebook. Click-urile sunt mai ieftine decât în Google AdWords. Pentru ca Google AdWords să funcționeze, Landing Page-ul trebuie să fie foarte bine dezvoltat.
  • Pe Facebook se reacționează la impuls, nu în urma unei necesități/căutări. În AdWords, clientul deja vrea să cumpere și are o idee ce vrea.
  • Zona tehnică trebuie să fie foarte bine pusă la punct înainte de a porni orice campanie. O problemă des întâlnită stă în implementarea proastă a pixelului de tracking. Dacă nu înregistrează datele corect, nu livrează nici Ad-urile corect.
  • Fluxul de comandă trebuie verificat, mai ales pe mobil.
  • Acordă mai mult timp creativului. Produsul trebuie să fie la vedere, fotografiat frumos, într-un decor frumos, să-l vrei de cum îl vezi.

„Primul lucru ca să performeze un Ad este să dea clic. Și atunci trebuie să-l faci cât mai clickabil, ca să zic așa, cât mai atractiv. Mai ales pe zona de Fashion.”

  • Tehnic, Adelina recomandă bidding-ul automat. Atunci când licitezi pe CPA, campaniile rămân mai stabile, chiar dacă pornesc mai greu. Licitațiile pe bid le recomandă doar în caz de forță majoră.
  • Conținutul video are rezultate chiar și când vrei conversii, nu doar brand awareness.
  • Întocmește periodic rapoarte Facebook. Nu te uita doar la buget consumat, CPA și revenue. Informațiile demografice și statistice te ajută să iei decizii.

„Poți să depistezi că tu targetai 18-45 și că, de fapt, target-ul tău începe de la 30-45. Și atunci, tu de fapt dădeai banii degeaba pe o bucată de audiență.”

  • Foarte multe proiecte de Fashion încep să funcționeze pe Instagram și în România și să aducă din ce în ce mai multe vânzări.
  • Multe magazine alocă foarte mult buget pe desktop doar pentru că în Analytics desktop-ul are un CPA mai mic. În Fashion mobilul funcționează mai bine: pe Facebook, 70% din trafic este pe mobil.


GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: ALTEX, Bringo, Credius, DHL, DPD România, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GLS, GTS, Mastercard, New Black, RTB House, Sephora

Cu sprijinul: adLemonade, 2Performant, Blugento, Business Club,Canopy,CasaDeTraduceri, ContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, Omniconvert, Presta.ro, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image,Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Official car: Alfa Romeo

Parteneri media principali: Business Review, Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, E-Commerce Poland, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews,Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, SundayPR,TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin