ePlan, prima emisiune de e-commerce din România

Începând cu luna Martie 2021, Andrei Radu (Founder & CEO GPeC) va fi gazda ePlan, prima emisiune de e-commerce din România. Aceasta va putea fi vizionată exclusiv online, pe site-ul StirileProTv.ro.

Emisiunea va cuprinde două tipuri de conținut dedicate antreprenorilor și specialiștilor din sectorul de business online. Pe de o parte se va discuta despre tendințe și noutăți din piața e-commerce și chestiuni generaliste din sfera de business online care sunt de interes pentru antreprenori, mai ales cei aflați la început de drum. Al doilea tip de conținut va fi mai practic, cu focus pe crearea și optimizarea campaniilor de online marketing – Google Ads, Facebook & Instagram Ads etc.

ePlan se va difuza o dată la două săptămâni, iar la fiecare ediție Andrei Radu va avea unul sau mai mulți invitați și va aborda o anumită temă din sfera e-commerce. Invitații vor fi, în general, specialiști din diverse domenii asociate și persoane din top management ale magazinelor sau agențiilor din industrie.

Prima ediție a fost difuzată în data de 8 Martie 2021, în cadrul căreia Andrei Radu l-a avut invitat pe Iulian Stanciu, CEO eMAG. Cei doi au discutat despre ce s-a întâmplat în sectorul e-commerce în 2020, despre tendințele din viitorul apropiat, dar și despre cum s-a schimbat comportamentul consumatorului român și ce provocări vor avea de înfruntat business-urile online pentru a răspunde cerințelor de pe piață.

Iulian Stanciu a mai vorbit despre economia digitală, pe care el o numește ”economia viitorului”, un concept încă nou pe piața din România unde există oportunități de dezvoltare și loc de creștere.

”Un index bun, o măsurătoare bună a dezvoltării economiei digitale a fost definit de Uniunea Europeană, se numește DESI, iar aici vedem, ca să ne uităm la partea plină a paharului, două lucruri bune pentru România. Odată vedem că România a crescut, în ultimul an, cu o poziție, este pe locul 25 din 27. Un al doilea lucru bun: avem foarte multe oportunități, loc de creștere, în față.

Acest index măsoară cât de pregătită este infrastructura pusă la dispoziția business-ului de către stat, prin autoritățile centrale și locale. Infrastructura înseamnă conectivitate; înseamnă competențe dezvoltate la nivelul populației, care se învață în școală sau pe parcurs, în diverse formări profesionale; înseamnă pregătirea companiilor pentru economia digitală; înseamnă folosirea instrumentelor digitale și înseamnă cât de digitalizat este sectorul public și interacțiunea între Stat și cetățean.” a spus Iulian Stanciu în timpul interviului.

Emisiunea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook Știrile ProTv și pe stirileprotv.ro.

Următoara ediție va fi lansată în data de 22 Martie 2021, de la ora 20:30.