Analiza Limitless Agency: 75% dintre retailerii online vor să-și extindă gamele de produse

Pe fondul inflației ridicate, 75% dintre retailerii online din România au ca obiectiv principal de business extinderea gamelor de produse, pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, pentru a satisface dorința pentru diversitate a clienților și pentru a crește vânzările, potrivit unei analize realizate de Limitless Agency, una dintre cele mai mari agenții de marketing digital de pe piața locală. $1000 loan installment

Totodată, pentru a înregistra creșteri în business și pentru a ține pasul cu tendințele din piață, afacerile din industria de ecommerce au în plan și investiții în automatizarea unor procese de business (10%), creșterea cotei de piață (7%) și optimizarea strategiei și a bugetelor de promovare (7%) până la finalul anului.

În același timp, potrivit analizei Limitless Agency, retailerii online semnalează câteva provocări principale la nivel de business, printre care scăderea numărului de comenzi și vânzări slabe (30%), concurența mare (20%), probleme cu stocurile și furnizorii (16%), lipsa de predictibilitate (11%) și creșterea cheltuielilor (8%).

În plus, retailerii online raportează că piața de ecommerce se confruntă cu câteva probleme, în special concurență externă crescută și piață suprasaturată (40%), dar și practici neloiale, probleme privind livrările comenzilor și lipsa de personal calificat.

Analiza Limitless Agency mai arată că jucătorii din piața de ecommerce se arată îngrijorați de inflația ridicată (35%), impredictibilitate în business (20%), creșterea taxelor și instabilitatea fiscală (15%) și asigurarea cashflow-ului (10%).

Totuși, piața de ecommerce din România se află pe o tendință ascendentă, românii făcând achiziții online de peste 180 de milioane de euro în primul trimestru, potrivit datelor Limitless Agency. În plus, potrivit INS, consumul privat a crescut accelerat, cu 7,3%, în martie 2023, susținut de creșterea vânzărilor de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și de produse alimentare.