Balkan eCommerce Summit – Sofia, 4 si 5 aprilie 2023

Subiectul comerțului electronic din regiunea Balcanilor va fi dezbatut, pe parcursul a două zile, între reprezentanți din România, Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Croația, Muntenegru, precum și din alte țări, care vor susține prezentări în cadrul conferinței și a zonei de expoziție Balkan eCommerce Summit.

În cadrul conferinței vor fi abordate principalele modalități și provocări legate de pătrunderea pe piețele din regiune și vor fi împărtășite recomandări cu privire la aspectele la care ar trebui să fie atenți noii jucători din domeniul comerțului electronic.

În opinia organizatorului Nikola Ilchev de la eCommerce Academy, cel mai valoros și mai important aspect al acestui forum balcanic, primul de acest gen, este că „va oferi reprezentanților tuturor acestor piețe posibilitatea de a se întâlni într-un singur loc și de a face schimb de experiență și idei valoroase, precum și de a găsi modalități de a îmbunătăți și mai mult colaborarea dintre ele. Privită în ansamblu, Peninsula Balcanică este o piață importantă, atractivă pentru orice comerciant de pe piața de comerț electronic, iar în cadrul acestui eveniment puteți obține deopotrivă o mulțime de informații utile și motivante, precum și multe contacte noi cu potențiali parteneri, furnizori de servicii și alte persoane cu care să interacționați în mod direct.”

Temele abordate in cadrul Balkan eCommerce Summit, în acest an, sunt:

-> ” Cum pot contribui marketplace-urile globale la creșterea afacerilor din Balcani”– Daniel Biran, eBay

-> „Viitorul shoppingului este live” – Mihai Manescu, platforma de live shopping Streams.Live

-> „Cum să vinzi cu succes pe piața din Croația” – Marcel Majsan de la eCommerce Croația

-> „Oportunități de dezvoltare pe piața românească” – Andrei Radu, Founder & CEO GPeC;

-> „Logistică transfrontalieră de succes și accesarea clienților din întreaga Europă”, cu participarea unor companii precum FAN Courier, Speedy, euShipments și altele.

Agenda completa, mai mulți vorbitori și teme de discuție despre logistica internă și transfrontalieră, despre soluții tehnologice moderne pentru o mai bună afacere în domeniul comerțului electronic, despre distribuția de bunuri în toată Europa, marketing, instrumente de plată,  gasiti pe site-ul oficial al evenimentului Balkan eCommerce Summit.

Dincolo de informațiile generale privind comerțul electronic, pe parcursul evenimentului din Balcani veți putea participa, în plus, la paneluri de discuții pe teme precum logistica transfrontalieră, marketingul transfrontalier, noile tehnologii și altele, precum și la prezentări live unice despre piețele specifice din Peninsula Balcanică, susținute de specialiști în domeniu.

Limba oficială a Balkan eCommerce Summit va fi engleza, iar biletele au fost puse în vânzare pe site-ul oficial al evenimentului ( https://balkan.ecommercebg.com/) unde puteți obține informații detaliate privind programul, partenerii și speakerii. 

 Despre eCommerce Academy:

eCommerce Academy și-a început activitatea în 2016 prin organizarea uneia dintre cele mai mari și mai importante conferințe de comerț electronic din Bulgaria, anume eCommerce Academy Conference, Cum să vinzi cu succes în România și Grecia, Cum să vinzi cu succes pe Amazon și Aspecte juridice și fiscale în comerțul electronic, toate acestea reunind persoane din toată Bulgaria.

Din a doua jumătate a anului 2020, evenimentele se desfășoară în format hibrid, astfel că ele ajung să participe sute de comercianți online și la cei care doresc să își deschidă propria afacere. Pe lângă un canal activ pe YouTube, Academia menține și o platformă în format audio pentru instruirea și stimularea comercianților online din Bulgaria – un podcast. În cadrul acestuia, Nikola Ilchev, fondatorul și organizatorul principal al eCommerce Academy, prezintă poveștile autentice ale unor comercianți reali din domeniul comerțului electronic. Academia a publicat și două cărți.