Ce ne rezervă viitorul în materie de căutare prin imagine și prin voce?

Search Engine Watch încearcă să vadă în ce stadiu suntem în privința căutării online prin imagini și prin voce și care sunt tendințele. Iată cele mai importante idei din articol.

Website-urile de e-commerce inovatoare folosesc deja recunoașterea produselor utilizând imagini din telefonul mobil. Google (dar și alții) a început de curând să integreze căutarea prin imagini. În timp ce căutarea prin imagini va avea aplicații practice, implementările curente ale dispozitivelor inteligente vor avea un impact foarte limitat asupra comportamentului general de căutare, pentru moment. Cu alte cuvinte, în următorii ani nu se va schimba în mod radical felul în care căutăm informații, produse și imagini pe Internet.

În timp ce aplicațiile de bază ale căutării imaginilor pot fi utilizate pentru a identifica ce produse sunt disponibile, tehnologia va continua să evolueze, devenind mai rapidă și mai precisă, ceea ce va conduce la aplicații mai sofisticate, mai variate.

În ciuda progreselor înregistrate în căutarea prin imagini și a implementărilor sale actuale, vocea va fi probabil modul preferat de a căuta informații în viitor. S-ar putea să vedem o modalitate de căutare în care vocea va fi complementară căutării prin imagini, permițând o procedură mai complexă de interacțiune cu asistenții de inteligență artificială.

Să comparari căutarea vocală cu căutarea prin imagini este ca și cum ai compara o tastatură cu un mouse. Fiecare are propriul său loc într-o lume în care căutarea și descoperirea vor fi susținute în principal de interacțiunile cu asistenții virtuali.

Cu toate acestea, succesul companiei Google de până în prezent, ca motor tradițional de căutare, a venit din capacitatea de a obține cele mai relevante și concise rezultate, rapid și cu precizie.

> Citiți articolul la Search Engine Watch

Dacă vrei să afli despre tendințe actuale din e-commerce-ul mondial, vino la GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai 2018, în București. Înscrierile încă sunt deschise, dar locurile sunt tot mai puține! Înscrieri pe site-ul GPeC.