Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc în cadrul ediției de 18 ani a Galei Premiilor eCommerce

eMAG, FAN Courier, AboutYou, DHL Express, Decathlon, iabilet.ro, Kaufland, Dr. Max, Mezoni si Climatico – printre companiile premiate la această ediție. Câștigătorii celei de-a XVIII-a ediții a Galei Premiilor eCommerce au fost anunțați pe 31 Octombrie, într-un spectacol aniversar care a avut loc la Teatrul Național București.

București, 02.11.2023 – Aflată la a XVIII-a ediție anuală, Gala Premiilor eCommerce 2023 s-a desfășurat pe 31 octombrie la Teatrul Național București, acordând cele mai importante distincții companiilor care activează în comerțul online românesc.

Premiile au fost decernate pe 3 categorii: în funcție de votul consumatorilor online, în funcție de evaluarea făcută de 30 de specialiști în cadrul programului GPeC Proficiency, precum și în funcție de votul Comunității GPeC formată din principalele companii care activează în domeniu.

eMAG – magazinul preferat de clienții online

Potrivit studiului eComm Pulse, eMAG este considerat, și în acest an, magazinul preferat de către consumatorii online din România pe multiple categorii de produse comercializate. 

AboutYou, Dr.Max, iabilet.ro, Kaufland și Decathlon au fost premiate în calitate de magazine favorite la categoriile specifice: 

Studiul cantitativ eComm Pulse care monitorizează evoluția comerțului online din perspectiva cumpărătorilor români  – derulat de 7 ani de iSense Solutions împreună cu GPeC – este reprezentativ la nivel urban cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet. Datele au fost culese online din panelul iSense Solutions, în luna septembrie 2023, cu un grad de eroare de +/ – 4,37%,  la un nivel de încredere de 95%.

AboutYou Gala Premiilor eCommerce 2023 iabilet Gala Premiilor eCommerce 2023 DrMax Gala Premiilor eCommerce Decathlon Gala Premiilor eCommerce 2023 Kaufland Gala Premiilor eCommerce

Mezoni, Zodiacool.ro si Bwt.ro – magazinele premiate pentru cel mai mare punctaj în cadrul programului GPeC Proficiency

Anul acesta, în programul GPeC E-Commerce Proficiency s-au înscris 55 de magazine online care, timp de 6 luni, au fost auditate conform celor peste 200 de criterii de evaluare și au avut ocazia să își optimizeze website-urile, implementând recomandările Auditorilor GPeC – 27 de specialiști în E-Commerce și Digital Marketing.

La finalul acestui program la categoria Start-up s-a remarcat magazinul bwt.ro – evaluat de auditori cu cel mai mare punctaj la categoria lui – indicând o bună implementare a recomandărilor auditorilor, în timp ce la categoriile Experienced și Professional cele mai mari punctaje au fost obținute de magazinul Zodiacool.ro, respectiv Mezoni indicând consecvență în acțiuni de dezvoltare continuă. 

Pe celelalte categorii de produse în care se încadrează magazinele online incluse în programul GPeC Proficiency câștigători au fost:

 • Cel mai bun NPS și GMV al unui seller eMAG Marketplace înscris în programul GPeC Proficiency 2023: Aosom
 • Home, Garden & DIY: MEZONI
 • Hobby, Timp Liber și Divertisment: Gameology
 • Cadouri și Bijuterii: Zodiacool
 • Bebeluși, Copii, Jucării și Puericultură: Empria
 • IT&C, Electronice & Electrocasnice: Climatico.ro
 • Auto & Moto: CauciucuriDirect
 • Health & Beauty: Sabon  
 • Supermarket, Mall, Marketplace: Infinity 
 • Fashion: Zonia

Dintre magazinele online înscrise în Programul GPeC Proficiency 2023 care au implementat Sistemul de Feedback Opinii de Încredere TRUSTED.ro și au primit minimum 100 de opinii de la clienți inregistrate în intervalul 1 octombrie 2022 – 15 septembrie 2023 câștigătorul categoriei Voice of the Customer Award 2023 este Empria.ro

GPeC Proficiency este un program de Mentorship care încurajează competiția prin dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a magazinelor online și constă într-un proces complex de auditare, consultanță și optimizare a magazinelor în scopul îmbunătățirii UX și a ratei de conversie.

Scopul programului este de a sprijini echipele din spatele magazinelor online să se specializeze în tot ce este actual în E-Commerce și Digital Marketing pentru a stăpâni tehnicile esențiale de creștere a ratei de conversie.

FAN Courier – Cea mai bună companie de curierat votată de Comunitatea GPeC 

Comunitatea GPeC – formată din cele mai relevante companii din domeniu a votat cei mai buni furnizori de servicii dedicate industriei de comerț electronic

FAN Courier Gala Premiilor eCommerce 2023

Alături de magazinele online desemnate câștigătoare la Gala Premiilor eCommerce 2023, au fost menționate și apreciate meritele Platformelor E-Commerce și ale Agențiilor de Digital care au lucrat împreună cu cele mai bune magazine online ale anului:

 • Platforme și Agenții de Dezvoltare E-Commerce: VTEX, iviteb, Padaviva, Innobyte, Gomag, easySales, Nexus Interactive, Vissio, Pronet Design, 
 • Agenții de Digital Marketing & SEO: MTH Digital, DWF, five elements, Sinaps, Limitless Agency, Funnel, Canopy, Zitec, Data Revolt, Stiloul Creativ, Kooperativa 2.0

Despre eveniment

Gala Premiilor eCommerce 2023 s-a desfășurat în cadrul celei de-a 18 editii anuale a GPeC SUMMIT din 31 Octombrie, la Teatrul Național București. Evenimentul a reunit speakeri de top români și internaționali (dintre care 3 în premieră în România) care au furnizat un total de peste 9 de ore de conținut practic pentru toți cei interesați de E-Commerce și Digital Marketing precum și o zonă de Expo și Networking. 

GPeC SUMMIT 2023 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: eMAG Marketplace

Supported by: Google

Recommended Payment Processor: NETOPIA Payments

Eveniment susținut de: 2Performant, Akinon, Answear, Aqurate, Auchan, Banca Transilvania, Canopy, Cargus, CloudCart, Colete Online, cyber_folksData Intelligence, Debonaire, DHL, DWF, easySales, eMAG Academy, Five Elements Digital, Gomag, Httpool, GTS, Innoship, Limitless Agency, MerchantPro, MTH Digital, OSF/ SalesForce, PayPo, PayU GPOPlăți.Online, Poșta Panduri, Publicis Groupe, Releva, RTB House, Sameday, Sinaps, SmartFintech, SoftOne, Streams.Live, tbi Bank, Twispay, UPS, VISA, VTEX

Parteneri Media Principali: Știrile PRO TVVOYO

Official Radio: KISS FM

Official Hosting: HOSTERION

Wine Partner: WineDeals

Coffee by 5ToGo

Refreshments by Pepsi

Treats by Eisberg, Siviero Maria, Brutaria Bardar, Jamoneria by Alioli, Nestle

Parteneri Media: Trusted.roManager.roRevista BIZWall – Street.roRetail.roAd HuggerRevista ProgresivIAB Romania, IAB Europe, ARMOBulgarian E-Commerce AssociationBestJobsRetail-FMCGInstitutul de MarketingPortal ManagementIQAdsSpotmediaCariereZelistBusiness ReviewJurnalul de AfaceriLumea SEO PPCMarketing Focus, MyBG.biz, Smarkecompedia.ro, Camera de Comerț și Industrie Româno-Bulgară, Comunicatedepresa.ro, Enterprise.bg, Ecommerce News