ePlan – Despre organizația viitorului – un nou mod de lucru

Pandemia a schimbat semnificativ modul de lucru în companii, iar o parte dintre acestea au păstrat modul de lucru hibrid chiar și după perioada de lockdown. Aflăm din discuția dintre Andrei Radu (prezentatorul emisiunii ePlan by Știrile ProTV) și Delia Rotaru – VP People & Organization eMAG – despre cum au primit angajații companiei ideea de lucru hibrid.

eMAG se numără printre companiile care au anunțat că vor păstra modul de lucru hibrid și după ce pandemia se va termina. În prezent compania numără peste 6.000 de angajați, de la 1.500 câți avea acum 6 ani când Delia s-a alăturat echipei.

”Avem foarte multe echipe. Cele mai mari sunt cele de tehnologie, peste 800 de colegi lucrează în tehnologie, echipele de marketing, comerciale, logistică unde suntem peste 1.500 de oameni. Modelul este foarte complex. Nu este doar un site”, a explicat Delia.

După o serie de studii desfășurate în interiorul companiei, s-a decis ca modelul hibrid să continue ca model de lucru după terminarea pandemiei. Peste 97% dintre cei care au răspuns sondajelor au declarat că își doresc să se păstreze acest model. Astfel, au găsit un sistem care să mulțumească cât mai multe persoane: se lucrează de la birou minim 4 zile pe lună.

”Practic, să luăm ce este mai bine din ambele lumi. Este mișto să lucrezi de acasă, dar câteodată poate vrei să faci un brainstorming, copiii sunt acasă și vrei să ai puțină liniște. Am observat că pentru activitățile în echipă, creative este mai bine să fii face to face. Atunci cel mai bun este sistemul hibrid, adică să ai flexibilitatea să lucrezi și de acasă și de la birou, în ce proporții vrei tu”, completează Delia.

Printre companiile internaționale care au adoptat primele modelul hibrid de lucru se numără Google și Spotify.

Urmăriți interviul integral pe site-ul SirileProTV.ro!