Descoperă Lumea Retail Media – ce este si glosar de termeni.

Putem considera că Retail Media este „the new kid în town”. În ultimii ani, Retail Media a devenit un canal tot mai popular de promovare, oferind o modalitate eficientă pentru branduri de a-și expune produsele în contextul potrivit, influențând deciziile de cumpărare ale consumatorilor în timp ce navighează pe site-urile de retail. Este considerată o strategie relevantă și eficientă în peisajul publicității digitale. De aceea, vă lăsăm mai jos o serie de termeni utili, precum și posibilitatea de a descărca un ghid detaliat referitor la Retail Media.

IAB Europe Retail Media Glossary

Acest document realizat de Grupul de Lucru dedicat Retail Media a celor de la IAB Europe include primele definiții paneuropene utilizate in Retail Media, în sfera publicității digitale si a comertului electronic. Aceste definiții au fost publicate pentru prima dată în Ghidul IAB Europe 101 pentru Retail Media și sunt disponibile și într-o prezentare de o pagină, ușor de consultat. Acest Glosar a fost creat pentru a oferi claritate în peisajul în continuă evoluție al Retail Media.

Conform documentului, Retail Media se defineste ca: spațiul de publicitate digital, date obținute din retail și spațiile de reclamă din magazin pe care un retailer sau o platformă de vânzare le deține și pe care le pune la dispoziția brandurilor pentru rularea campaniilor publicitare. Obiectivele campaniilor includ (dar nu se limitează la) notorietatea brandului, stimularea vânzărilor și descoperirea de noi produse. Retail Media include o gamă în creștere de oportunități digitale care pot fi segmentate în medii off-site, on-site și în magazin. De asemenea, Retail Media include elementele de targetare, optimizare și măsurare a campaniilor digitale. Retail Media poate transformă modul în care un producător își poate promova produsele și construind astfel relații durabile cu clienții.

Cum Te Poți Conecta cu Cumpărătorii

O Rețea de Retail Media (RMN – Retail Media Network) reprezintă un univers vast de oportunități de publicitate, atât online, cât și offline, care le oferă brandurilor modalitatea de a ajunge direct la cumpărători. Această entitate cuprinde nu doar spații digitale, ci și canale tradiționale, oferind o paletă diversificată de medii pentru a difuza mesajele cheie către audiența dorită.

De la site-urile de comerț electronic și spațiile de reclama în aplicații, până la afișajele digitale din magazine și campaniile de marketing prin email, RMN deschide o fereastră de oportunități pentru branduri să se conecteze în mod eficient cu consumatorii.

Cheia pentru Campanii Publicitare Eficiente

O platformă de retail media (RMP) este o soluție tehnologică sau un sistem de software care facilitează managementul, executarea și analiza campaniilor publicitare în cadrul Rețelei de Retail Media – practic, reprezintă inima intregului sistem. Pentru branduri, această soluție tehnologică deschide uși noi în a ajunge la cumpărători exact în momentul în care fac achiziția, direct pe site-urile și în aplicațiile retailerilor și platformelor de vânzare.

Cu PRM-uri, brandurile pot alege dintr-o varietate de formate publicitare, de la produse sponsorizate și reclame afișate sau video, până la afișaje în magazin și în afara acestuia.

Puteți descărca întregul Glosar de termeni de aici că să aveți la îndemână și alți termeni explicați precum: „at-home sampling”, „closed-loop measurement”, „demand-side retail media” și multe altele.

De asemenea, pentru a avea o „harta completă” a ecosistemului Retail Media și a putea face primii pași în extinderea canalelor de comunicare spre o mai mare eficiență și vizibilitate, puteți răsfoi și IAB Europe’s 101 Guide to Retail Media