Despre Digital Marketing în România | VIDEO

Anul 2017 a fost un an plin de provocări pentru oamenii de marketing. Deși e-commerce-ul este în creștere la nivel global, rezistența utilizatorilor la reclame i-a determinat pe aceștia să se îndrepte către noi metode de comunicare, cât mai inovative și mai fresh. Despre Digital Marketing în România am stat de vorbă cu Vladimir Houba, Regional Commercial Director RTB House, la cea de-a 12-a ediție a Galei Premiilor E-commerce. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos.

Industria de marketing din România se arată promițătoare. Cu cât Internetul are o rată de penetrare mai mare, cu atât crește și numărul utilizatorilor care au cumpărat cel puțin o dată online. Piața din România este dinamică și a crescut în ultimii ani, dar are încă un potențial mare de creștere.

În ceea ce privește o medie a ratei de conversie, aceasta depinde de sectorul de activitate. Totuși, având în vedere că RTB House s-a specializat în retargetarea consumatorilor, ratele de conversie înregistrate sunt deasupra mediei. Acest lucru se datorează și faptului că RTB House a investit în implementarea unor algoritmi de deep learning care să permită previziuni cât mai precise, dar și care să ajute la extragerea unor informații valoroase despre comportamentul consumatorilor.

Deși tehnologia RTB House poate fi folosită cu succes în orice industrie, categoriile de produse care au înregistrat cele mai bune rezultate sunt: fashion, IT&C și home&deco.

Ca și planuri de viitor, RTB House va continua să investească în a deveni cel mai bun furnizor de servicii de retargetare la nivel global. Pentru piața din România însă, focusul va fi pe parteneriatele cu editorii online pentru a le putea oferi clienților acces la publicitate premium și pentru a susține piața digitală locală în general.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta