Dupa Intalnirile GPeC 2011, magazinele online au intrat in etapa de aplicatii practice

La sfarsitul saptamanii trecute, in zilele de 16 si 17 iunie, s-au desfasurat Intalnirile Consultative GPeC 2011, in cadrul carora magazinele inscrise la Gala Premiilor eCommerce au avut ocazia sa discute fata in fata cu membrii juriului asupra primului raport de evaluare. Juratii le-au explicat comerciantilor notele acordate si le-au oferit recomandari pentru imbunatatirea magazinelor detinute, scopul Intalnirilor fiind “cresterea calitativa a site-urilor de comert electronic si, astfel, a increderii consumatorilor in tranzactionarea online”, dupa cum declara Andrei Radu, organizatorul Galei.

Intalnirile GPeC au avut loc in Bucuresti, la Orange Concept Store si au reunit reprezentantii a peste 40 de magazine online inscrise in competitie care au purtat dialoguri constructive si deschise cu juriul Galei, schimband opinii si beneficiind de experienta juratilor (puteti vizualiza si imagini de la Intalniri la finalul acestei insemnari).

“Editia de anul acesta a Galei Premiilor eCommerce a transformat radical conceptul evenimentului care deja nu mai este o simpla competitie, ci un adevarat proces de auditare a magazinelor online. Sunt foarte incantata de experienta Intalnirilor GPeC si ii felicit pe organizatori pentru un eveniment din ce in ce mai complex, de care online-ul romanesc are nevoie”, a declarat Gabriela Chesaru, din partea magazinului Buburuza.com, participant la Intalniri.

“In urma Intalnirilor, am descoperit lucruri care pot fi remediate rapid, dar pe care nu le observasem, pentru ca atunci cand detii un magazin online te obisnuiesti atat de bine cu el incat devii subiectiv – ceea ce este o eroare. Trebuie intotdeauna sa privesti prin ochii consumatorului si ai tertilor, iar Intalnirile GPeC m-au facut sa vad lucruri pe care le ignoram datorita subiectivismului”, spune Valentin Haicu, FunGadgets.ro, un alt participant la Intalniri.

Pe langa experienta utila de a se consulta cu juriul GPeC 2011 asupra propriei afaceri, magazinele online participante au beneficiat si de mini-conferintele care au precedat Intalnirile, in cadrul carora au fost dezbatute subiecte deosebit de interesante ce au vizat, in special, aspectele legale ale afacerilor online. Astfel, reprezentantii ANCP si APC-Romania au dezbatut timp de aproape 1 ora si jumatate cadrul legal (obligatii si drepturi) in care se desfasoara tranzactionarea online, anchetele de tip sweep in e-commerce, cat si rolul sistemelor alternative de rezolvare a disputelor in cresterea increderii consumatorilor in comertul electronic.

Cea de a doua zi de intalniri a debutat cu prezentarea, in premiera, a rezultatelor Studiului privind Dezvoltarea Comertului Electronic 2010 si a continuat cu problema procesarii datelor cu caracter personal de catre magazinele online, prezentare sustinuta de Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro).

Potrivit organizatorilor, inregistrarile video ale celor 2 zile de prezentari, cat si dezbaterile dintre speakeri si participanti, vor fi disponibile exclusiv participantilor la GPeC 2011 si membrilor TRUSTED.

In urma incheierii Intalnirilor Consultative, magazinele online intra in urmatoarea etapa a competitiei, aceea de aplicatii practice. Astfel, pana la data de 11 iulie, comerciantii au timp sa aplice recomandarile juriului, in asa fel incat sa isi imbunatateasca afacerea si sa intre mai pregatite in cea de a doua etapa de jurizare care se va desfasura in perioada 12 iulie – 27 august. Dupa cea de a doua etapa de jurizare, comerciantii sunt invitati la Scoala de Vara GPeC (o saptamana de workshop-uri intensive la munte in perioada 28 august – 4 septembrie), care se va incheia cu etapa finala de jurizare, clasamentul GPeC 2011 realizandu-se ca medie intre cele 3 note obtinute de fiecare magazin pe parcursul desfasurarii competitiei.

“Tin sa le multumesc tuturor participantilor pentru interesul manifestat, dar mai ales juriului GPeC care a dialogat cu magazinele si si-a impartasit experienta de ani de zile in domeniile in care sunt specialisti. Am promis ca GPeC 2011 va aduce mult know-how participantilor si ne-am tinut deja de cuvant prin organizarea primelor Intalniri Consultative intre comercianti si juriul Galei”, spune Andrei Radu, organizatorul GPeC. “Intalnirile GPeC au fost, insa, doar un prim pas pentru ca nu ne oprim aici”, precizeaza Radu.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale, ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.

[nggallery id=2]