Plus-valoare la Intalnirile GPeC 2011

In zilele de 16 si 17 iunie a.c., la Orange Concept Store din Bucuresti, au loc Intalnirile Consultative GPeC dintre o parte din membrii juriului si reprezentantii magazinelor online care au confirmat participarea. Scopul intalnirilor este dialogul deschis dintre specialisti si comercianti pe baza raportului initial de jurizare, explicarea notelor obtinute si oferirea de consultanta gratuita in vederea imbunatatirii afacerii.

Pe langa aceasta premiera absoluta in istoria oricarei competitii din online-ul romanesc, organizatorii Galei Premiilor eCommerce le-au pregatit participantilor confirmati si o extra-surpriza menita sa aduca mai mult know-how magazinelor electronice. Astfel, in fiecare dimineata din cele doua zile, incepand cu ora 9.30, au loc cateva prezentari pe teme arzatoare pentru comerciantii online.

Joi, 16 iunie, Roxana Epuras, Comisar in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) va fi prezenta la Intalnirile GPeC si va discuta despre “Anchetele de tip sweep in comertul online”. Aceasta va fi urmata de Razvan Resmerita, directorul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC-Romania) care va vorbi despre “Rolul rezolvarii alternative a disputelor in cresterea increderii consumatorilor in comertul online”. Nu in ultimul rand, Mihai Titichi, Consilier Juridic in cadrul APC-Romania va elucida care sunt “Obligatiile legale in achizitionarea produselor si serviciilor online”.

Vineri, 17 iunie, seria de intalniri consultative va fi deschisa cu prezentarea, in premiera, a rezultatelor “Studiului privind Comertul Electronic 2010” sustinuta de Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce. De asemenea, Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro) va vorbi despre “Protectia datelor cu caracter personal in comertul electronic” – un subiect care a starnit opinii contrastante vis-à-vis de modul in care poate fi interpretata legea.

“Pe langa faptul ca inclusiv pentru noi este o noutate sa organizam intalniri consultative intre jurati si magazinele participante, ne-am dorit sa aducem cat mai multe informatii utile celor care au ales pentru a VI-a oara Gala Premiilor eCommerce si care, incepand cu anul acesta, au devenit membrii atestati TRUSTED. Sper ca intalnirile sa fie constructive pentru participanti, mai ales ca in afara de dialogul cu juratii asupra business-ului lor, acestia vor afla informatii esentiale despre cadrul legal al comertului electronic – un subiect putin dezbatut in conferinte -, cat si despre stadiul actual al pietei ca urmare a Studiului derulat la nivelul anului 2010. In plus, magazinele au ocazia sa schimbe pareri si sa discute cu organizatorii GPeC pe orice teme de comert electronic, chiar daca nu au o legatura directa cu raportul de jurizare”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce. “Le recomand sincer tuturor magazinelor programate pentru intalnirile din 16 si 17 iunie sa isi rezerve intreaga zi pentru GPeC si sa fie alaturi de noi la Orange Concept Store pentru ca au ocazia sa simta pulsul pietei, sa adreseze intrebari si sa dialogheze deschis cu specialistii”, adauga el.

Potrivit organizatorilor, in cursul zilei de astazi, magazinele urmeaza sa primeasca rapoartele de jurizare in asa fel incat sa le poata parcurge inainte de primele intalniri programate maine, 16 iunie, incepand cu ora 9.00 (ora sosirii participantilor).

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale,ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.