ePlan – Programe de finanțare pentru antreprenorii la început de drum

Marian Ene (director general adjunct Aria Business – BT Mic) a fost invitatul lui Andrei Radu (CEO GPeC) în prima ediție a celui de-al doilea sezon ePlan by Stiriprotv.ro. El a vorbit despre cel mai nou proiect desfășurat în acest an: programul de finanțare Start Online by BT Mic în care au fost implicate 30 de startup-uri locale care au dorit să își mute afacerea și în online.

BT Mic este o companie specializată în finanțare care se adresează afacerilor mici și la început de drum. La începutul acestui an a lansat proiectul Start Online by BT Mic menit să susțină antreprenorii cu afaceri mici, desfășurate offline, să se extindă și să se dezvolte în online.

“Cu ce ne diferențiem în proiectul acesta, care deja a devenit program, ne diferențiem cu faptul că nu oferim o soluție la cheie. (…) Noi am ales să învățăm antreprenorii de lângă noi să pescuiască. Adică nu le-am oferit o soluție la cheie ci i-am ținut lângă noi cap-coadă, pe toată perioada proiectului, astfel încât să învețe să își poată gestiona singuri magazinul online pe termen lung”, precizează Marian Ene.

Obiectivul acestui proiect a fost ca, la final, antreprenorii să devină independenți și să poată continua dezvoltarea pe cont propriu.

Echipa BT Mic a avut alături parteneri care, pe lângă finanțarea oferită de inițiatorii proiectului, au venit cu know-how din domeniile din care aceștia activează: marketing online, legislație, găzduire online, lansarea unui magazin online și bazele activării ca afacere e-commerce.

Marian Ene are în plan să organizeze o nouă etapă a programului:

“Dacă am face o introspecție în ceea ce ne privește și ne-am uita la cum eram acum câțiva ani și cât comandam din online acum câțiva ani, ne dăm seama că este un sector care a luat un avânt extraordinar și este un sector care are un potențial extrem de mare”.

Aflați detalii despre desfășurarea programului Start Online by BT Mic în interviul integral disponibil exclusiv pe site-ul stirileprotv.ro!