Știrile și resursele săptămânii din e-commerce & digital marketing #21

Toamna vine cu primele cifre și studii din piață pentru acest an. Retail-ul online este în creștere, magazinele e-commerce se dezvoltă, dar odată cu această dezvoltare apar și primele probleme care trebuiesc remediate. Resursele de săptămâna aceasta sperăm să vă ajute în promovarea pe cele mai populare canale de Social Media. Spor la lectură!

Un studiu la nivel european arată că 94% dintre site-urile e-commerce de top au minimum 5 erori la checkout. Aproape 1 din 5 (17%) cumpărători online au abandonat o achiziție în ultimul an din cauza unui proces îndelungat de plată.


TikTok a început o colaborare cu Shopify și lansează TikTok Shopping. Prin această opțiune, creatorii de conținut pot trimite clienții direct din aplicație către magazinele online care folosesc platforma Shopify. Opțiunea este deocamdată valabilă doar în SUA, Marea Britanie și Canada.


Rezultate ING Bank Romania: numărul de tranzacții cu cardul a crescut cu 20% față de primul semestru din 2020, în timp ce valoarea plăților în comerțul online s-a mărit cu 25%.


Analiză CIEL România: 52% dintre antreprenorii români care deţineau magazine fizice şi-au lansat magazine online în pandemie. Trendul este în continuare ascendent și anul acesta.


Ce metode de plată preferă clienții magazinelor online din Uniunea Europeană? Majoritatea folosesc portofelele digitale, iar metoda preferată de români – plata ramburs – este abia pe locul 5 în preferințele europenilor.


90% dintre principalii retaileri internaționali declară că impactul pandemiei asupra comportamentului de cumpărare al clienților ar putea fi permanent. Studiul sugerează că business-urile trebuie să facă o prioritate din construirea unui canal de retail online și dezvoltarea acestuia cu ajutorul tehnologiei dedicate.


Cum să crești traficul pe site fără să faci SEO – 7 strategii practice.


Ghid de promovare pe YouTube pentru începători: cum setezi un canal nou, cum creezi campanii YouTube Ads, cum setezi diverse tipuri de campanii video.


5 trucuri pentru a atrage clienți din Generația Z – o nouă generație de clienți cu nevoi și comportamente de cumpărare cu totul diferite față de generațiile trecute.


Cum să creezi Instagram Story Ads eficiente pentru business-ul tău – 4 pași importanți de urmat și detaliile care te pot diferenția de competitori.

Dacă vrei să aprofundezi și să afli cum te poți promova eficient pe Instagram, încă te mai poți înscrie la Cursul Intensiv de Instagram Ads până pe 8 Septembrie!