Evoluția pieței de PPC în 2017 | VIDEO

O dată cu evoluția pieței și creșterea încrederii în mediul online, s-a observat și o mărire a bugetelor investite în digital marketing. Mai multe despre schimbările pe care le-a adus 2017 pentru campaniile PPC ne-a spus Cristian Ignat, Chief Canopyst Canopy.

Una dintre cele mai mari schimbări în ceea ce privește modalitățile de promovare care a avut un impact mare și a generat haos în piață a fost schimbarea interfeței Google AdWords. Pe lângă aceasta, atât Google cât și Facebook au adus schimbări în fiecare lună: reach-ul postărilor pe Facebook, noile metode de targetare din Google AdWords etc. Multe dintre schimbările care au apărut în 2016 au fost exploatate pe deplin în 2017, iar rezultatele au fost vizibile. Aceste schimbări ne dau posibilitatea de a testa diferite lucruri.

„Dacă acum 5 ani căutam pe Google ceva și după luam o decizie, astăzi nu mai facem acest lucru – avem mai multe canale la dispoziție pentru a ne informa. Nu cred că există un canal unic din care să câștigăm la fel de mult pe cât investim.”

Magazinele online ar trebui să folosească toate canalele online disponibile și, eventual, să aloce un buget mai mare canalului care aduce cele mai bune rezultate.

Nu este un secret pentru nimeni, rata de conversie a magazinelor online din România nu trece de 1%. Însă acest lucru nu se întâmplă doar din cauza magazinelor (chiar s-a văzut o evoluție a site-urilor), ci ține și de reticența românilor de a achiziționa online.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta