Pay for Performance by 2Performant – promovare prin Google Ads la cost per comandă

2Performant (BVB: 2P), companie de tehnologie și liderul pieței de marketing afiliat din România, anunță astăzi, 21 Martie, printr-un comunicat de presă, lansarea serviciului Pay for Performance (P4P), singurul din piața locală de eCommerce prin care magazinele online își pot externaliza promovarea prin Google Ads către specialiști din ecosistemul 2Performant, fără ca acestea să își asume bugetul de promovare al respectivelor campanii.

În acest moment, peste 60% din bugetele de marketing online investite de advertiseri la nivel național sunt direcționate către canalul Google Ads, conform datelor IAB România. Prin Pay for Performance, magazinele online vor lucra cu specialiști care își asumă în totalitate și bugetul de promovare, magazinele online plătind doar pentru vânzările generate prin intermediul acelor reclame.

Serviciul Pay for Performance este disponibil din 21 martie 2023 pentru magazinele online din România, inclusiv cele care sunt deja înscrise în platforma 2Performant. Înscrierea în P4P oferă și o auditare completă a oportunităților de promovare realizată de specialiștii în performance marketing din cadrul proiectului. Această evaluare vine în sprijinul advertiserilor, pentru a-și stabili obiective realizabile și un cost per comandă optim pentru afacerile lor. Mai multe detalii despre serviciul Pay for Performance sunt disponibile aici.

„Toate evoluțiile tehnologice recente converg către un fundament comun, performanța. Având în vedere domeniul în care activăm, performance marketing-ul reprezintă un element de bază pentru noi și acționăm în direcția perfecționării lui. Pay for Performance este unul dintre aceste mecanisme, oferind control asupra costurilor de marketing și garanția că plătești doar pentru rezultate reale, nu și pentru servicii care nu au generat vânzări. În acest mod, pentru business-uri nu există niciun risc financiar. P4P este singura soluție de acest tip din România, fiind destinată tuturor magazinelor online care sunt pregătite să vândă la cost per comandă – adică au prețuri competitive, dar și logistica și stocurile necesare pentru a face echipă cu un specialist din lista afiliaților 2Performant. Astfel, își pot crește vânzările, plătind doar un procent din valoarea comenzilor generate”, a declarat Constantin Stanciu, Director de operațiuni al 2Performant. 

În anul 2022, platforma 2Performant a generat vânzări în valoare de 101,9 milioane de euro (fără TVA), o creștere cu 39% în comparație cu anul precedent, depășind pentru prima oară pragul de 100 de milioane de euro al valorii vânzărilor generate într-un singur an. În această perioadă, cei 24.148 utilizatori ai platformei 2Performant au trimis 85,9 milioane de click-uri, o creștere de 25% față de 2021. Numărul vânzărilor din 2022 s-a ridicat la aproximativ 2 milioane, o creștere cu 40% în comparație cu anul anterior, în timp ce comisioanele afiliaților au fost de 6,2 milioane de euro, un avans de 34%. 

În momentul de față, din ecosistemul 2Performant fac parte peste 500 de magazine online care primesc lunar un trafic total de peste 8 milioane de click-uri, ce generează mai mult de 200.000 de vânzări în fiecare lună – toate plătite la cost per vânzare. Statisticile în timp real ale platformei 2Performant sunt disponibile aici.

Compania 2Performant este listată pe piața AeRO începând cu 9 decembrie 2020, iar din octombrie 2021, acțiunile 2P sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.

Mai multe detalii despre serviciul Pay for Performance și înscrierea în program precum și despre platforma 2Performant găsiți aici.