RAPORT Ușurința, securitatea, viteza: top 3 criterii pentru alegerea unei metode de plată

Potrivit unui raport realizat de firma de cercetare yStats.com –  “Europe Online Payment Methods: First Half 2017” (fișier PDF), preferințele în materie de metode de plată ale cumpărătorilor din Europa diferă de la o țară la alta. În mai multe țări din Europa de est, inclusiv România și Ungaria, plata ramburs este încă alegerea de bază, deși plățile cu cardul sunt în creștere.

În medie, în regiune, ușurința, securitatea și viteza sunt cele mai importante 3 criterii pentru alegerea unei metode de plată.

Plățile cu cardul dețin cea mai mare cotă a cheltuielilor în e-commerce în Europa, în 2017. Cota portofelelor electronice precum PayPal a crescut în mod semnificativ în ultimii ani, dar a rămas pe locul al doilea. Totuși, este destul loc pentru diversificarea modului în care clienții europeni preferă să plătească. În timp ce cardul bancar este cea mai populară metodă de plată în țări precum Marea Britanie, Belgia și Franța, cardurile se luptă cu PayPal în Italia și sunt în spatele plăților prin transfer bancar în Germania și Elveția.