Smartphone-urile transforma experienta cumparaturilor in magazinele online si offline

Unul din trei cumparatori pe mobile isi folosesc telefonul pentru a accesa informatii in timp real, in timp ce se afla in magazin, pentru a compara preturile, a cauta cupoane de reducere sau pentru a gasi locatii de retail.

Retail-ul, ca si industrie, se confrunta cu schimbari majore in comportamentul consumatorilor, iar popularitatea device-urilor precum smartphone-urile si tabletele are un impact semnificativ asupra cumparaturilor, atat online, cat si in-store.

Concurenta prin pret este o forta motrice in tendinta e-commerce, iar m-commerce ofera consumatorilor un control net superior experientei de a cumpara. Doar in SUA, se asteapta ca m-commerce sa genereze 18 miliarde de dolari pana in 2014 (crestere de aproximativ de 300 % fata de anul 2011), in timp ce e-commerce-ul va inregistra jumatate din globalitatea cumparaturilor retail la nivel mondial.

Referitor la strategia mobile a magazinelor online, in ciuda faptului ca acest canal a acumulat bine-meritate laude pe parcursului anului 2011 si apoi in 2012, mai putin de jumatate din actorii e-commerce din Europa au definita o strategie similara sau au implementat deja un site optimizat pentru dispozitivele mobile.

Daca nu aveti inca o strategie mobile, sfatul nostru este sa puneti bazele uneia, in cadrul strategiei multi-canal. Iar primul pas esential este lansarea unui site mobil sau optimizarea site-ului existent pentru o vizualizare optima pe dispozitivele mobile.

Partenerii GPeC 2012 de la Cronos Mobile ofera expertiza in domeniul m-commerce. Din faza de design a interfetei, concept si proiectare, programare, pana la optimizarea fluxurilor webservice si mentenanta, Cronos Mobile acopera intregul proces in dezvoltarea unei aplicatii mobile sau optimizarea unui site pentru device-uri mobile.

Noi zicem sa luati serios in calcul acest nou canal de vanzare (in SUA este deja folosit frecvent), iar daca vreti mai multe informatii despre aplicatiile m-commerce si despre avantajele de a va orienta catre mobile, va recomandam sa luati legatura cu partenerii nostri de la Cronos Mobile, persoana de contact: Silvia Tanase (s.tanase@cronosmobile.com, 0771 674 295)