GPeC 2015 a pornit la drum, britanicii preferă cardul, româncele cheltuiesc mult online

Iată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile. Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro sau lăsați un comentariu la finalul articolului. Vă mulțumim!

 


La GPeC, un magazin bun se face în 8 luni

gpec 2015Au început înscrierile la Gala Premiilor E-Commerce, cea mai complexă competiție din domeniu. Până în 10 aprilie, sunt reduceri substanțiale la taxa de înscriere. Orice magazin online din România se poate înscrie la ediția aniversară GPeC 2015 până în 27 aprilie. Pentru magazinele înscrise, urmează apoi 8 luni de jurizare, discuții, ajustări de design și funcționalitate.

Citește despre 8 motive pentru care nu ar trebui să ratezi GPeC 2015


În Marea Britanie, time is money, dar pe card

card onlineÎn România, plata ramburs rămâne cea mai folosită în comerțul electronic, se arată într-un studiu realizat de Report Buyer. Plățile online și mobile vor atinge 3 miliarde de euro în următorii 5 ani, plățile mobile le vor depăși pe cele online, iar în Marea Britanie, plățile cu cardul au dominat în 2014.

Citește articolul integral la Report Buyer


 

Un Gând pentru e-commerce-ul românesc

gandulAndrei Radu, CEO & fondator GPeC, a spus, la conferința organizată de ziarul Gândul că principalii jucători din piaţă estimează că retailul online autohton a generat vânzări de peste 1,1 miliarde de euro în 2014. Cifra face referire exclusiv la produsele comercializate online (indiferent de natura lor) şi nu la servicii, plata facturilor de utilităţi, bilete de avion, bilete la spectacole sau vacanţe şi călătorii.

Citește articolul integral la Gândul


 

 

Peste o oră, ai întâlnire cu un curier

amazonSe apropie momentul în care vom primi, probabil, produsele la 5 minute după plasarea comenzii, dar mai e ceva timp până atunci. Deocamdată clienții Amazon din Baltimore și Miami vor primi într-o oră produsele comandate, dacă sunt abonați la programul Prime. Cu alte cuvinte, plătești o taxă anuală și nu mai stai la coadă!

Citește articolul integral la Internet Retailer


 

 

Româncele noastre cheltuitoare

refresh cumparaturi onlineRomâncele cheltuiesc cu 20% mai mult decât bărbaţii pe gadgeturi. Aceasta este concluzia unei analize realizate de Quickmobile. Cel mai mult se cumpără telefoanele mobile şi tabletele (35%), urmate de brăţările de fitness (25%) şi ceasurile inteligente (15% din cumpărăturile efectuate).

Vezi infografia la Refresh