Pătrunjel de la Amazon, Mobilegeddon-ul Google, cozonac și multe okazii online

Iată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile. Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro sau lăsați un comentariu la finalul articolului. Vă mulțumim!

Pătrunjel de la Amazon

Conform unui studiu realamazonizat de Nomura Securities, Amazon este opțiunea cea mai ieftină de a cumpăra alimente de bază în New York. La o comandă de 30 de produse, Amazon oferă un preț cu 20 de dolari mai puțin decât concurentul său cel mai apropiat. Magazinul online a investit milioane de dolari în depozite și în publicitate pentru a-i convinge pe clienți să cumpere produse proaspete de pe Internet.

Toată știrea este la Internet Retailer


 

Comisia europeană ia la puricat comerțul online intracomunitar

CENu este vorba despre o investigație fiscală, ci de o cercetare sectorială privind comerțul online intracomunitar. Din 6 mai 2015, Comisia Europeană va lua în vizor companiile din statele membre ale Uniunii Europene. CE va verifica dacă furnizorii de bunuri și servicii impun distribuitorilor restricții de a vinde în alte teritorii.

Citiți detalii la Wall-street.ro


 

Sfârșitul lumii? Nu, e Mobilegeddon-ul de la Google!

Google mobilDin 21 aprilie, site-urile care nu arată bine pe mobil vor cădea în rezultatele căutărilor. Prin această mișcare, Google nu face decât să se adapteze vremurilor. Chiar dacă această nouă formulă se referă numai la căutările pe telefoane mobile, ea ar putea schimba radical deciziile oamenilor legate de unde, cum și pe ce își cheltuie banii.

Citiți articolul de la Capital


 

Doamne, miluiește pasca de pe Internet!

cozonacAnul acesta, cozonacii și pasca s-au vândut foarte bine online, potrivit companiei Ana Pan care deține 12 magazine fizice, șase de tip „Shop in Shop” (în parteneriat cu Mega Image) și un magazin online.Vânzările totale din săptămâna de dinaintea Sărbătorilor Pascale au crescut de circa trei ori față de o săptămână obișnuită, ajungând să reprezinte 7% din vânzarile anuale ale firmei.

Mai multe detalii, la Food and Bar


 

De 15 ani, milioane de okazii

okaziiÎn 15 aprilie, Okazii.ro a împlinit 15 ani de activitate. TRUSTED.ro a creat un timeline cu cele mai importante repere din activitatea site-ului. Știați că primul produs vândut prin această platformă a fost o bicicletă Pegas? Știați că abia în 2001 a fost vândut online primul telefon mobil în România și că în 2004 s-a atins pragul de 10.000 de produse puse în vânzare?

Consultați timeline-ul creat de TRUSTED