Știrile săptămânii: câștigătorii GPeC 2015, istoria comerțului electronic românesc, cifrele Vinerii Negre, plățile online europene

ecommerce genericIată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile.

Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro  sau lăsați un comentariu la finalul articolului.

Vă mulțumim!


GPeC 2015 și-a desemnat câștigătorii

Competitia-GPeC-2015După o competiție de 8 luni, cu evaluări pe zeci de criterii, cele mai bune magazine au fost chemate pe scenă la finalul GPeC Summit 2015, pentru a-și primi premiile. Magazinul Anului a fost desemnat F64.ro, iar Borealy.ro a luat trei premii: Cel mai bun comerciant, Câștigătorul categoriei Cadouri și Bijuterii și Cel mai bun magazin Experienced.

Consultați lista cu toate premiile


Black Friday cu lingouri de aur

emageMAG a vândut în premieră lingouri de aur de 24 carate şi monede de aur de 22 carate, cu ocazia evenimentului Black Friday în România. Cea mai mare comandă făcută vreodată online la eMAG este de 85.590 de euro – un Range Rover Sport 4.4 Diesel SDV8 HSE Dynamic Luxor, redus cu peste 20.000 euro de la 105.667 euro. Peste 800 de comercianți din eMAG Marketplace au înregistrat comenzi pentru 50.000 de produse, în valoare de peste 12,5 milioane lei.

Detalii, pe blog-ul GPeC


Afilierea a mers strună în Vinerea Neagră

2parale2Parale a înregistrat peste 42.000 de tranzacţii online în valoare de 15,5 milioane de lei, cu ocazia Black Friday 2015. Vineri, între 00:00 şi 01:00, au fost generate 37 tranzacţii pe minut prin platforma 2Parale. Românii au cheltuit online cu 4,7 milioane de lei mai mult decât anul trecut în primele trei zile de Black Friday 2015. Top categorii preferate de români: IT@C, cărţi şi materiale didactice, fashion.


O istorie de 10 ani, într-o broșură

istoria GPeCÎn perioada premergătoare GPeC Summit, v-am tot anunțat că vă pregătim ceva deosebit. Zile întregi am adunat date din diverse surse, le-am verificat, le-am compilat, le-am pus în pagină și le-am imprimat la o calitate deosebită. A reieșit un raport al modului în care a evoluat e-commerce-ul din țara noastră, în perioada 1997-2015, la care am adăugat câteva previziuni. Raportul a fost distribuit participanților la GPeC Summit și poate fi consultat și online la http://www.gpec.ro/istoria/.


Plățile europene online vor fi disponibile peste doi ani

plati electroniceMinisterele europene din Consiliul Europei au adoptat în mod oficial legislația menită să dezvolte piața europeană pentru plățile electronice. Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să implementeze reguli pentru servicii inovatoare, inclusiv pentru plățile mobile și prin Internet. Directiva promovează măsuri de securitate sporite pentru plățile online și pentru serviciile oferite de noii jucători din piață.

Citiți mai multe la Ecommerce Europe