Ordonanța europeană, talciocul grupurilor FB, ștampilarea digitală

Iată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile. Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro sau lăsați un comentariu la finalul articolului. Vă mulțumim!


OUG 34/2014 vine, vine, vine…

oug-34-2014A trecut un an de când magazinele online românești au pus în practică prevederile ordonanței care prevede dreptul de retragere din contract al cumpărătorului (retur) de 14 zile calendaristice și alte lucruri noi. După ce legea va fi adoptată de Camera Deputaților, niciun magazin online românesc nu o va mai putea ignora, deci asigurați-vă că respectați regulile!

Citiți mai multe la TRUSTED.ro


 

Dacă e un grup de oameni, vinde-i ceva!

facebook-groupsFacebook introduce progresiv posibilitatea de a vinde produse în grupuri. Noua opțiune „Vinde” va permite membrilor grupului să creeze post-uri în care să adauge o descriere a produsului, să stabilească un preț și un loc de livrare. Pentru a beneficia de această facilitate, administratorii de grupuri o pot solicita completând un formular special.

Detalii sunt la Techcrunch


 

Tinerii români cumpără online și plătesc offline

gfkGfK România a realizat un studiu care investighează principalele tendințe referitoare la comportamentul de shopping online, din care reiese că românii până în 35 de ani cumpără cel mai des online și hainele, cosmeticele și produsele și serviciile IT și electronice sunt cele mai achiziționate bunuri în mediul online. O treime dintre bărbați au cumpărat ceva online în ultimele 12 luni, față de 29% dintre femeile intervievate.

Alte rezultate, la TRUSTED – FB


 

O extensie cu nume lung, dar utilă pentru magazine

innobyteeMAG lansează, împreună cu Innobyte, extensia Official eMAG Marketplace Magento Integration, care facilitează integrarea magazinelor online dezvoltate pe platforma Magento în eMAG Marketplace și este dezvoltată atât pentru Magento Community Edition, cât și pentru pentru Magento Enterprise Edition. Extensia pentru Community Edition se poate descărca gratuit.

Detalii, la GPeC – FB


 

Ștampila cu tuș digital

SafeStamperTRUSTED.ro anunță lansarea unui serviciu foarte util magazinelor online, dar și consumatorilor: semnarea digitală a paginilor Web care conțin precizările legale ale magazinelor online din România. Soluția este dezvoltată în parteneriat cu SafeStamper by SafeCreative. Astfel, magazinele care dețin Marca de Încredere TRUSTED.ro au o nouă metodă de a-și demonstra transparența și de a-și întări credibilitatea.

Citește articolul de pe blog-ul TRUSTED.ro