Raportul GPeC de e-commerce 2017, Amazon și oglinda virtuală, 4 instrumente noi în Analytics

Adăugat de pe 12 Ianuarie 2018, 0 comentarii
Cuvinte cheie:

Românii au cumpărat online de 2,8 miliarde de euro în 2017

Statistici piata de e-commerce romaneasca 2017Suma este în creștere cu 40% față de 2016. Piața de e-commerce a ajuns la 5,6% share din total retail. Alte cifre importante:
> 44% din utilizatorii de internet din mediul urban au făcut cumpărături online cel puțin lunar;
> Peste 7.000 de magazine online în România;
> Cele mai populare produse: gama Electro-IT&C; Fashion & Beauty; produsele pentru casă și decorațiuni; cărțile; produsele destinate copiilor;
> 70% din traficul magazinelor online este generat de telefoanele mobile.

Vezi raportul pieței de e-commerce 2017 realizat de GPeC


Amazon pregătește o oglindă care te îmbracă în haine virtuale

Amazon vrea să rezolve o mare problemă a magazinelor online de haine: clienți vor putea proba pe internet hainele. Brevetul descrie oglinda ca parțial reflectorizantă și parțial transmisivă și utilizează o combinație de afișaje, camere și proiecții pentru a crea imaginea amestecată. Oglinda funcționează prin scanarea mediului pentru a genera un model virtual și apoi identifică fața și ochii utilizatorului pentru a determina ce obiecte trebuie văzute ca o reflexie.

Odată ce acest proces este finalizat, hainele virtuale și scena sunt transmise prin oglindă pentru a crea rezultatul amestecului realității.

Citește articolul la Startupcafe.ro


Ce produse au cumpărat românii din online, în 2017

Printre produsele cele mai comandate/cumpărate prin intermediul internetului se află îmbrăcămintea și produsele sportive, 75,4% din totalul persoanelor care au folosit comerțul electronic în ultimele 12 luni înregistrând o creștere față de anul precedent de 4,4 puncte procentuale.

Alte produse cumpărate online într-o proporție mai mare sunt bunurile pentru gospodărie și aranjamentele de călătorie și/sau cazare, ponderea persoanelor care au comandat fiind de 23,4%, respectiv 16,8%, potrivit INS. Persoanele care au comandat/cumpărat cărți, reviste, ziare au reprezentat o pondere de 14,7%, fiind în scădere față de anul 2016 cu 5,3 puncte procentuale.

Citește articolul la Wall-street.ro


Top al celor mai bune magazine și servicii din 2017

Antreprenorul și blogger-ul Cristian Manafu a realizat o listă subiectivă a magazinelor online și serviciilor cele mai bune de care a beneficiat anul trecut.

“Nu cred că exagerez când spun că în cele 365 de zile din anul 2017 am avut cel puțin 365 de plăți online. De la încărcări de cartele la mâncare, de la cărți la utilități, de la haine la gadget-uri, de la bilete de avion la camere de hotel, de la abonamente la donații și lista mea poate continua. Nu vreau să mă gândesc la banii dați. Probabil i-aș fi cheltuit și dacă nu era Internetul. Nu atât de mulți însă și cu siguranță nu de atâtea ori. Eu văd numai avantaje în comerțul online. Singurul „dezavantaj” este că magazinele și tot marketingul lor te fac să cumperi din impuls adesea, fără să ai nevoie neapărat de acele produse sau servicii”, explică Manafu.

Vezi lista magazinelor și serviciilor la Manafu.ro


Google Analytics introduce 4 instrumente noi

Prin tehnologiile machine learning, Google poate oferi 4 unelte noi în Analytics:

1. Numărul de utilizatori în rapoartele standard
2. User explorer: statistici și dimensiuni pe toată perioada
3. Rapoarte pe publicuri-țintă (audiențe)
4. Probabilitatea conversiilor

Citește detalii despre aceste instrumente la Search Engine Watch


 

Adauga comentariu

Adauga comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii