Corina Cimpoca, MKOR Consulting: În fashion, clienții nu sunt neapărat fideli, ci se inspiră și din ceea ce li se afișează prin Google Display Ads sau Facebook Ads | VIDEO

Corina Cimpoca MKOR Consulting GPeC Summit 2016

Industria fashion și e-commerce-ul au una dintre cele mai frumoase „relații” în online în momentul de față. Am stat de vorbă cu Corina Cimpoca despre studiul MKOR Consulting asupra obiceiurilor de cumpărare ale femeilor care aleg magazinele online vs. magazinele fizice și despre ce așteptări au oamenii atunci când își fac „curaj” să meargă spre pagina de Checkout. Iată câteva idei principale din interviul realizat de Gabriela Bejan la GPeC Summit noiembrie 2016.

• Noi am comparat cât de des își cumpără femeile haine în general vs. cât de des cumpără haine online. În general, încă tindem să ne cumpărăm haine mai des din magazine fizice – 50% dintre participantele la studiu fac asta o dată pe lună sau mai des. Ele deschid, însă, și magazinele online o dată la câteva luni și fac achiziții.

• Am observat că femeile nu sunt neapărat fidele unor magazine de fashion, ci tind să se inspire din ceea ce găsesc, ce bannere li se afișează pe Facebook sau prin Google Display Ads, de exemplu. Consumatorii online nu văd lucrurile acestea în profunzimile lor tehnice, ci le văd ca pe un mesaj și le iau ca atare.

• Oamenii nu au, în continuare, suficientă încredere în magazinele online din care fac cumpărături și atunci vor să se asigure că primesc coletul și abia apoi îl plătesc.

• Clienții din online se întorc la magazinele care le îndeplinesc niște așteptări de bază: să primească produsul comandat, așa cum l-au văzut pe site și în intervalul de timp promis de magazin. Există magazine care nu mai livrează, nu răspund la telefon, anulează comenzi fără motiv – genul acesta de lucruri aduc relația cu clientul spre un sfâșit.

Nu ai timp să urmărești acest video? Salvează-l pentru mai târziu!


Înscrie magazinul tău online în Competiția GPeC 2017BANNER-nl-competitia-gpec-2017

Vrei un audit complex de site atât pe varianta Desktop, cât și pe Mobile? Îți audităm site-ul și întreaga prezență online prin peste 150 de criterii. Cei peste 20 de specialiști din juriul GPeC 2017 îți vor spune exact unde excelezi și mai ales, ce poate fi îmbunătățit la site-ul tău pentru a crește rata de conversie.

Înscrie-te acum în Competiția GPeC până pe 11 mai 2017 (inclusiv) pentru a profita de iferta Early Bird!

În plus, primești Marca de Încredere TRUSTED.ro, împreună cu sistemul de feedback Opinii de Încredere (gratuit pentru 12 luni).