Andreea Moisa (Beans United): prin inbound marketing realizăm conținutul de care consumatorul are nevoie

andreea-moisa-beans-united-interviu-video-gpec-summit-realizat-de-sabina-cornovacAndreea Moisa, Managing Director la Beans United, a fost speaker la GPeC Summit Noiembrie 2015 și a făcut parte din juriul pentru Competiția Magazinelor Online GPeC 2015. În acest interviu realizat de SabinaCornovac, Andreea ne vorbește despre inbound marketing, despre platforma HubSpot, despre magazinele care au participat la competiție și multe altele.

Vezi interviul video mai jos sau pe canalul nostru de Youtube!

– Inbound marketing-ul a apărut în 2005 în SUA și a venit ca o alternativă la tacticile tradiționale de marketing, care nu mai funcționau. Prin inbound marketing vrem să facem marketing-ul dorit de consumator, să aducem conținutul de care acesta are nevoie. E un marketing de tip pull , nu este un marketing de tip push, deci nu este un marketing intruziv.

– Noi avem o metodologie în 4 faze: (1) atragem utilizatorii prin blogging, social media sau SEO, (2) realizăm relații pre tranzacționale, (3) începem un proces de educare a clientului, (4) punem accent pe relația de lungă durată cu clientul.

– Clientul ideal din zona de e-commerce, atunci când vorbim de inbound marketing, este cel care comercializează produse cu un ciclu de viață mai îndelungat, unde este nevoie de puțină educare, iar decizia de achiziție nu se ia foarte ușor, nu este impulsivă.

– O observație în urma jurizării magazinelor înscrise în Competiția GPeC: Foarte multe magazine online din România folosesc descrierile de la producători. Acest lucru nu ajută nici pe partea de optimizare organică și nici pentru diferențiere.


Cu o experienta de peste 7 ani in marketingul digital, Andreea Moisa este Managing Director la Beans United, prima agentie de inbound marketing din Romania, partener Hubspot. A lansat in 2014 seria Seminariilor de Inbound Marketing (SIM), un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa afle mai multe despre filosofia de inbound marketing. Andreea este implicata si in educatia academica, fiind un membru activ al Centrului de Excelenta pentru Cresterea Calitatii in Invatamantul Superior la Universitatea Titu Maiorescu.