Bogdan Colceriu, Frisbo: Toate problemele magazinelor legate de logistică dispar într-un sistem de e-fullfilment

bogdan-colceriu-frisbo-interviu-gpec-summit-sabina-cornovac-foto-blogBogdan Colceriu, Chief Executive Officer Frisbo, a fost prezent la ultimul GPeC Summit, unde a stat de vorbă cu Sabina Cornovac despre e-fullfilment și comerțul electronic din România.

Vezi acum materialul video de mai jos pentru mai multe detalii! 


 

– Cel mai simplu mod în care pot să explic serviciile Frisbo este de a spune că ne ocupăm cu un fel de logistică în cloud. Oferim depozitarea produselor comercializate de un magazin, împachetare, eliberare de facturi, AWB-uri, call center și livrarea către client. Cu alte cuvinte, asta este e-fullfilment, ne ocupăm de tot ce se întâmplă din moment ce intră comanda pe site-ul unui magazin online și până când ajunge la client.

– Serviciile oferite de noi se potrivesc foarte bine cu start-up-urile și cu magazinele mici ș medii, în acest cazuri se face un calcul foarte ușor și se observă că este mai ieftin să lucrezi cu e-fullfilment, decât prin resurse proprii. Acest model de afaceri se potrivește și cu magazinele mai mari, dar contează foarte mult în ce moment se află magazinul respectiv și ce departamente are deja formate. Aici decizia de externalizare poate fi mai dificilă.

– Chiar dacă un magazin online are  cu o comandă pe zi, prin e-fullfilment magazinul poate lucra la parametrii logistici la care funcționează un magazin mare.

– Toate problemele magazinelor legate de logistică dispar într-un sistem de e-fullfilment. 

– Mă uit cu optimism peste viitorul comerțului electronic în România. Indiferent cum va merge economia țării, sunt sigur că e-commerce-ul va crește.

– În momentul de față serviciile de e-fullfilment nu foarte dezvoltate în România. În schimb, în alte țări a ajuns chiar la un procent de 30-40% din piața de comerț electronic, tocmai pentru că este o soluție care funcționează. cu siguranță se vor schimba lucrurile și la noi.

– În 2015, GPeC a sărbătorit 10 ani de existență. GPeC este una din cele mai serioase conferințe din România, îmi doresc să fiu aici și la aniversarea de 20 de ani.