Cargus lansează Cargus Smart Hub, soluție logistică inovatoare pentru e-commerce

[Comunicat de presa] Cargus anunță lansarea Cargus Smart Hub, o soluție logistică complexă și inovatoare, creată pentru a susține afacerile din e-commerce să-și accelereze creșterea. Este prima soluție de acest tip dezvoltată și oferită de o companie de curierat din România și este gratuită.

Cargus Smart Hub este o platformă tehnologică care permite afacerilor din e-commerce să-și dezvolte operațiunile, printr-un proces rapid și ușor de extindere și integrare cu piețe de desfacere de tip marketplace, atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

Soluția inovatoare oferă afacerilor din e-commerce acces la noi piețe, îi ajută să atragă clienți noi și să genereze creștere utilizând o singură platformă integrată. Cargus Smart Hub optimizează și eficientizează procesul complex prin care afacerile online își derulează operațiunile, permițându-le să: 

  • Încarce cataloage întregi de produse, inclusiv imaginile și descrierile produselor și să mențină aceste cataloage actualizate într-un mod facil;
  • Furnizeze informații precise despre disponibilitatea produselor, prevenind astfel vânzarea celor care nu sunt în stoc și asigurând informații realiste și precise despre timpul de tranzit;
  • Proiecteze procesul de check-out în conformitate cu strategia comercială a companiei; 
  • Gestioneze simultan comenzile, stocurile și ofertele din toate canalele de vânzare, pentru a le transforma rapid și eficient în expedieri și pentru a avea control total asupra procesului;
  • Comunice cu clienții în diferite etape ale procesului de expediere într-un mod automatizat, bazat pe declanșatori predefiniți;
  • Transforme comenzile și expedierile automat și ușor în facturi, pentru a avea un control ferm asupra procesului de conturi de creanțe. 

Cargus Smart Hub îmbunătățește experiența consumatorului, crește rata de conversie și reduce abandonul coșului de cumpărături. 

Aliniat cu viziunea strategică a Cargus, Cargus Smart Hub completează portofoliul existent de soluții digitale dezvoltate de compania de curierat și adaptate nevoilor afacerilor din e-commerce, și va juca un rol important în susținerea creșterii Cargus pe termen mediu și lung. 

„Cargus Smart Hub reprezintă o etapă cheie în angajamentul nostru de a susține afacerile din România, dar și din alte țări din Europa în derularea activităților acestora din e-commerce, permițându-le să urmărească noi oportunități de creștere, să îmbunătățească și mai mult experiența consumatorilor și să o facă într-un mod consecvent și eficient. Această soluție inovatoare nu este doar o dovadă a angajamentului nostru de a oferi servicii de neegalat, ci și o mișcare strategică pentru a consolida poziția Cargus ca un facilitator de creștere, inovator și un consultant de încredere.”, declară Yannick Mooijman, CEO Cargus.

_______________

Despre Cargus

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața din România. În prezent, compania are peste 3.000 de angajați și colaboratori, oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door-to-door, dar și out of home, prin rețeaua națională SHIP & GO, care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din întreaga țară, puncte partenere sau lockere. 
Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 2 centre de tip gateway cu rol în operațiunile de tip cross-border și 36 de depozite în țară.
În 2022, Cargus a fost premiat în cadrul Courier & Postal Services Business Awards for Excellence, organizat de GOVNET România pentru cea mai impresionantă evoluție a business-ului și cea mai bună aplicație web pentru servicii de livrare. Iar în 2023, a obținut din partea EcoVadis, una dintre cele mai mari agenții de rating și certificare, medalia de argint pentru managementul sustenabilității.
În 2021, Cargus a achiziționat QeOPS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România, completându-și serviciile oferite clienților.
De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România. 
Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul Cargus  și pagina de Facebook.