Clientii obisnuiti jurizeaza la Gala Premiilor eCommerce!

Cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) se apropie cu pasi repezi, evenimentul urmand sa se desfasoare pe 22 noiembrie 2011 la Crystal Palace Ballrooms. Pana atunci, magazinele online inscrise in competitie mai au de trecut o proba de foc pentru ca in saptamana 7-14 noiembrie vor fi testate si analizate de cateva sute de consumatori obisnuiti, cei care cumpara in mod constant de pe internet.

Gala Premiilor eCommerce 2011 este, fara indoiala, cea mai complexa editie de pana acum, organizatorii ridicand semnificativ gradul de dificultate al competitiei. “GPeC nu a fost niciodata floare la ureche, dar anul acesta magazinele participante au trecut printr-un amplu si dur proces de evaluare: au fost acceptate doar daca respecta legea si bunele practici, au fost analizate de 3 ori de catre specialisti pentru a urmari evolutia lor in timp, sunt supuse la teste de neuromarketing si sunt notate de sute de consumatori obisnuiti prin prisma lor de clienti finali”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei.

Potrivit organizatorilor, panel-ul de jurati consumatori a fost selectat din baza de date a respondentilor de la “Studiul privind Dezvoltarea Comertului Electronic din Romania”, derulat in decembrie 2010 tot de echipa Link 2 eCommerce. Prin procesul de selectie, au fost alesi doar internauti care cumpara regulat de pe internet si care viziteaza frecvent site-urile de comert electronic, acestia fiind cei mai in masura sa compare magazinele si sa acorde note.

Astfel, in saptamana 7-14 noiembrie, cele peste 60 de magazine participante la GPeC se vor afla sub lupa juriului consumator care are sarcina de a analiza fiecare site, urmarind 6 criterii de evaluare:

  • impresia generala asupra site-ului
  • usurinta navigarii in site si usurinta gasirii produsului
  • calitatea descrierii produselor
  • usurinta gasirii informatiilor despre pret, livrare, garantii, stoc etc.
  • usurinta procesului de comanda online
  • gradul de satisfactie in raport cu experienta de cumparare

“Incepand cu anul 2009, am hotarat sa facem o medie intre notele acordate de specialisti si cele oferite de consumatorii obisnuiti. Pana la urma, end-user-ul are cel mai greu cuvant de spus, iar experienta de cumparare conteaza enorm pentru succesul unui magazin online. Pe de alta parte, specialistul are ochiul format si stie exact atributele unui magazin performant. De aceea ambele opinii reflecta, de fapt, realitatea si tocmai din acest considerent avem doua jurii diferite la GPeC 2011”, explica Andrei Radu.

Efortul consumatorilor de a evalua responsabil magazinele inscrise la GPeC nu ramane nerasplatit. Organizatorii ofera premii deloc neglijabile ce vor fi acordate prin tragere la sorti, iar castigatorii vor fi anuntati public in seara desfasurarii Galei, pe 22 noiembrie. Astfel, norocosii jurati consumatori pot castiga:

–       1 x Laptop Toshiba Satellite L750-11W in valoare de 2.250 lei

–       1 x Televizor plasma Panasonic TX-P42C3 in valoare de 1.650 lei

–       1 x Telefon mobil Samsung Galaxy Ace S5830 in valoare de 880 lei

Pe langa premiile oferite de GPeC, magazinul online www.f64.ro pune la bataie 10 x vouchere in valoare de 100 lei fiecare pentru cumparaturi de minim 200 lei din magazin, iar www.cartuse-imprimante.net ofera 1 x imprimanta multifunctionala HP DeskJet 2050 in valoare de 196 lei.

Potrivit organizatorilor, lista sponsorilor este deschisa pentru oricine doreste sa contribuie la aceasta actiune, neexistand un prag valoric minim pentru premiul oferit. “Le multumesc partenerilor de la F64.ro si Cartuse-Imprimante.net ca ni s-au alaturat si ne sprijina in demersul nostru. Pana la urma, scopul final al tuturor actiunilor GPeC 2011 – de la selectia dura, la rigurozitatea procesului de jurizare – este sa avem in piata magazine responsabile si profesioniste, astfel incat sa crestem increderea consumatorilor in tranzactionarea online si intreaga piata sa aiba de castigat”, conchide Radu.

Gala Premiilor eCommerce se va desfasura pe 22 noiembrie 2011 la Crystal Palace Ballrooms.

Evenimentul este organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier, Advanced Ideas, ePayment, EuroWeb

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale, ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList, LTV.ro, ComunicateDePresa.ro