Creditele online, instant – soluția pentru împătimiții de shopping care nu vor să aștepte până la salariu

Comerțul electronic se află într-o perioadă de plină creștere. În 2017, conform raportului e-commerce din Europa, România a înregistrat o creștere de 37%, cea mai mare dintre țările europene. Nu e rău deloc, nu? Tocmai de aceea, acum este un moment prielnic pentru ca business-urile online să își demonstreze creativitatea și să aducă pe piață cât mai multe metode prin care clienții pot cumpăra mai ușor și, mai ales, mai mult.

 

Cum se cumpără în România

Printre categoriile de produse cu cea mai mare creștere în vânzări în 2017 se află articolele vestimentare (86%) și biletele la diverse spectacole / festivaluri (65%). Anul trecut, românii au cheltuit aproximativ 7,56 milioane de euro / zi pentru cumpărăturile online.

Creșterile sunt impresionante pentru România, dar mai avem până să ajungem printre fruntași. Unul dintre motivele pentru care românii nu cumpără la fel de mult ca străinii este și puterea de cumpărare – mai mică decât în alte țări cu o economie mai puternică.

Prin urmare, pentru ca magazinele online să crească valoarea medie a coșului de cumpărături, este nevoie de mai mult decât un copy inteligent pe website, respectiv metode de plată diversificate și optimizate precum în țările unde comerțul online a ajuns deja la maturitate.

 

Creditele online, instant – alternativa pentru clienții cu dorință de cumpărare, dar fonduri insuficiente

În România există o pasivitate tehnologică despre care se vorbește foarte puțin și care influențează decizia clienților de a adopta sau nu o tehnologie nouă. Cu toate acestea, românii nu spun Nu unui credit de nevoi personale dacă acesta îi aduce mai aproape de rochia mult dorită sau gadget-ul mult așteptat.

Deși, la fel ca în cazul cardurilor cu rate (care pot crește chiar și cu 10% valoarea medie a unei tranzacții), creditele online pot spori rata de conversie a unui magazin online, scopul lor este mai mult îndreptate spre client: o soluție prin care cumpărătorii pot accesa o “sursă de finanțare”, direct pe website-ului magazinului online, instant, doar cu buletinul.

O astfel de alternativă, adoptată deja de magazine online românești, este Credius, soluția pentru cei ce își doresc un credit pentru cumpărături rapid și simplu.

Cum funcționează? În cazul în care clientul descoperă o ofertă sau un produs pe care vrea să îl cumpere, dar nu are suficienți bani pe card, acesta poate selecta plata prin Credius Pay și obține instant un împrumut între 600 și 20 000 de lei.

Serviciul este accesibil 24/7 pe orice platformă: laptop, tabletă sau mobil. Durata de completare a formularului este de 6 minute și clientul are nevoie doar de buletin (cu excepția pensionarilor și a angajaților pentru care nu se realizează raportare în ANAF). Sună a rost de cumpărături, nu?

Andrei Buzgan, CEO Credius, ne spunea în primăvara acestui an la GPeC Summit că nevoia unui astfel de produs a apărut mai ales pentru că, în ultimii 10 ani, s-a creat în mintea consumatorului percepția greșită că doar produsele scumpe sau electrocasnicele sunt creditabile. Însă nu este nevoie ca un produs să fie scump ca să iei un credit. Orice se poate credita: de la un serviciu, la articole de îmbrăcăminte, la bilete de avion, în limita unui prag minim de 100 de lei.

Dacă în alte țări astfel de credite sunt deja o rutină, în România abia ne obișnuim cu astfel de sisteme simple de creditare, rapide, care nu solicită prezența unui consultant de credite.

Dacă tot am explicat cum funcționează o astfel de alternativă de plată, suntem curioși: tu ai implementa acest sistem business-ului tău online? Așteptăm opiniile în secțiunea de comentarii!

Spor la cumpărături!