Cum să construiești un brand puternic cu ajutorul SEO – Interviu cu Hannah Thorpe

hannah thorpe

Hannah Thorpe, specialist SEO, fondatoare și business director al agenției FOUND., ni s-a alăturat pentru prima dată ca speaker la ediția GPeC SUMMIT din mai 2019. Am stat de vorbă cu ea despre trend-uri în SEO, cum să construiești un brand puternic, și ne-a dat detalii despre perspectiva ei asupra funcției de căutare vocală și a asistenților virtuali. 

În timpul prezentării sale, Hannah a discutat despre cum putem măsura performanța online, fără să ne bazăm exclusiv pe cifrele din venituri. Ea spune că firmele ar trebui să se uite și la nivelul de engagement, să urmărească prezența în online a brand-ului și să analizeze datele de la clienți pentru a crea o experiență cât mai personalizată, având în vedere că branding-ul a devenit foarte important în e-commerce în ultimii ani. Din perspectivă SEO, magazinele online pot începe să-și construiască un brand puternic prin crearea unui profil de Google MyBusiness (chiar dacă nu dețin o locație fizică). Astfel, Google le va recunoaște mai ușor ca entitate și vor fi mai ușor recunoscute ca brand de către potențiali clienți. De asemenea, Hannah ne sfătuiește să facem parteneriate sau afilieri cu bloggeri sau influenceri pentru a crește mai rapid expunerea în online.

Un lucru pe care nu ne sfătuiește să-l facem este să dublăm conținutul de pe website. O greșeală frecventă pe care o fac în ultima vreme brand-urile de e-commerce este folosirea aceluiași șablon de descriere de produs pe tot website-ul sau, dacă ești afiliat, copierea descrierii de produs originale pe site-ul tău, în loc să personalizezi conținutul în funcție de publicul tău țintă.

Se estimează că, în 2020, căutările vocale vor însuma 50% din totalul de căutări online, așa că am întrebat-o pe Hannah ce poate face un business ca să performeze în acest tip de căutare. Din perspectiva ei, magazinele online ar trebui să se optimizeze pentru poziția 0, având în vedere că 80% din rezultate sunt preluate din aceasta.

De vreme ce căutările vocale sunt generate cu ajutorul asistenților virtuali, am vrut să aflăm și ce impact vor avea aceștia pentru SEO în viitor. Se pare că oamenii tind să trateze asistenții digitali ca pe un prieten căruia îi cer sfatul, în locul căutărilor clasice (de exemplu, oamenii întreabă ”Cum să mă tund?” în loc să facă o căutare de ”tunsori”). Din cauza acestei schimbări de comportament, asistenții virtuali devin din ce în ce mai importanți pentru că oferă, practic, soluții. Asistenții reduc, de asemenea, volumul de reclame tip display afișate utilizatorilor, așa că, pentru a te diferenția de competitori, Hannah spune că e important ai ”o ofertă de produs mai bună, un preț mai bun, servicii mai bune sau o formă îmbunătățită de loializare”.

Pentru mai multe detalii despre SEO și o listă de specialiști din domeniu pe care Hannah ne sfătuiește să-i urmărim, vezi interviul integral pe YouTube. Nu uita să te abonezi la canalul de YouTube GPeC pentru mai multe interviuri și noutăți din e-commerce!

 


GPeC 2019 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Eveniment susținut de: Cora, DHL, DPD, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GTS, Luigi’s BoxNew Black, Oracle

Radioul Oficial: Kiss FM

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Limousine Service: City Limo