Black Friday 2019 – numărul tranzacțiilor online cu cardul a crescut cu circa 90% față de ediția trecută

BF

Prietenii de la NETOPIA Payments au urmărit evoluția tranzacțiilor online pe platformele comercianților parteneri în ziua de Black Friday și au revenit cu o serie de date interesante pentru ziua de vineri, 15 noiembrie 2019. Iată mai jos rezumatul comportamentului online al clienților care au ales să plătească cu cardul prin platforma Netopia, respectiv mobilPay Wallet.  

  • Suma medie cheltuită online cu cardul: 300 lei, în scădere cu 10% față de 2018, datorită reducerilor substanțiale aplicate de comercianți. 
  • Cea mai mare tranzacție procesată a avut o valoare de aproximativ 44.000leicomanda a făcut parte din categoria Home&Deco.
  • 55% din totalul tranzacțiilor procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, cu 5% mai puțin față de o zi obișnuită. 

Românii au profitat din plin de reducerile aplicate de comercianți în această ediție a campaniei Black Friday. Mulți dintre ei au ales plata online cu cardul, lucru care se poate observa și în creșterea substanțială a numărului de tranzacții procesate, aproape dublu față de anul trecut. NETOPIA Payments și-a reafirmat rolul de partener de încredere al magazinelor online, fiind alături de aceștia 100% din timp, pentru o campanie Black Friday cu 0 incidente”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments. 

Preferința recurentă a românilor pentru comenzile de pe desktop se explică prin faptul că acest mediu permite o accesare mai rapidă a ofertelor speciale ale magazinelor. Totuși, numărul celor care au ales să facă cumpărături de pe dispozitive mobile a fost în creștere cu 60% comparativ cu ediția precedentă.