Cum să gândești o strategie eficientă pentru automatizarea campaniilor de email marketing | VIDEO

La ediția de toamnă a GPeC SUMMIT 2017 am stat de vorbă cu fondatorul & CEO-ul Newsman, Cătălin Constantin, despre ce a însemnat 2017 pentru campaniile de email marketing și marketing digital. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos.

Piața de email marketing nu s-a schimbat prea mult față de 2016, iar printre trendurile pe care le-am observat în 2017 se numără automatizările și migrarea pe mobile.

Magazinele online ar trebui să înțeleagă că de acum mobile nu mai este o opțiune, este un “must”: chiar și atunci când gândești un design pentru un newsletter, trebuie să îl gândești mai întâi pentru mobile.

 

Peste 50% din mailurile trimise prin platforma Newsman sunt deschise de pe mobil

 

Când vine vorba de automatizări, modul de comunicare ar trebui să fie cât mai interesant pentru utilizatori: comunicarea bulk nu mai este eficientă, iar mailurile trebuie trimise cât mai segmentat. Ideal ar fi ca un magazin online să își pună la punct o strategie de automatizări: welcome emails cu cele mai populare produse sau produse dintr-o categorie de interes pentru utilizator, birthday reminders cu un cadou sau un cod de discount, product review pentru un produs comandat recent etc. Aceste tipuri de emailuri sunt mai eficiente și ajută la creșterea ratei de conversie. 

În ceea ce privește switch-ul către mobile, pentru a avea succes, experiența utilizatorului trebuie să fie una plăcută indiferent de canalul de comunicare: un newsletter responsive nu te va ajuta să îl convertești pe client dacă site-ul tău nu este încă optimizat pentru mobil.

Acestea fiind spuse, care este secretul pentru a te asigura că emailurile tale nu ajung în folderul de Promotions de la Google?

Best practices:

  • asigură-te că trimiți conținut relevant și că îl livrezi doar persoanelor care își doresc acest lucru
  • înlătură din lista ta utilizatorii inactivi, altfel mailul tău riscă să ajungă în spam, sau chiar să nu ajungă deloc
  • poți face acest lucru printr-un proces continuu de curățare a listei, un proces de re-engagement al listei (poți trimite mai rar mailuri utilizatorilor inactivi), sau poți trimite content separat doar pentru utilizatorii inactivi

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta