Dorin Boerescu, 2Performant: Marketing-ul de afiliere ar trebui să fie cel mai eficient canal de promovare | VIDEO

dorin-boerescu-2performant-foto-interviu-gpec-2017-cu-gabriela-bejanDorin Boerescu, CEO 2Performant, a făcut parte din juriul Competiției GPeC 2016 și a participat și la GPeC Summit – Cel Mai Important Eveniment de E-Commerce din România.

– Ne apropiem de o maturizare a pieței de e-commerce din România. Au venit deja jucători internaționali la noi în țară și o mare parte din jucătorii brick and mortar tradiționali au început să acorde atenție și bugete considerabile mediului online.

– Rata de conversie din rețeaua 2Performant a ajuns la 1,37%,  după o creștere de 30% în luna octombrie 2016, față de octombrie 2015.

– A crescut și coșul mediu de cumpărături, de la 40 euro în 2015 la 50 euro în 2016.

– Pe 2016 estimăm o creștere de peste 40% pentru 2Performant, pe piața de e-commerce din țară. (Vezi raportul 2Performant pe anul 2016 pentru mai multe detalii)

– Anul 2016 cred că a fost un tipping point pentru comerțul electronic din România.

– Categoriile home & deco și fashion au crescut foarte mult în ultimul an.

– În ultimul an am trecut de la brandul 2Parale la 2Performant și am extins serviciul și în țările din jur.

– ANSWEAR.ro și Zoot au venit în România și, unul dintre primele lucruri pe care le-au făcut, au pornit un program de afiliere cu 2Performant.

– Maturizarea din e-commerce se întâmplă și în marketing-ul de afiliere.

– Marketing-ul de afiliere ar trebui să fie cel mai eficient canal de promovare pentru orice jucător de pe piață, pentru că plătești doar în urma vânzărilor.

– Clienții noștri de top vând între 10-30% prin programul de afiliere.

Pentru mai multe detalii, vezi acum interviul video realizat de Gabriela Bejan!

Interviu realizat la GPeC Summit în noiembrie 2016.


Dorin Boerescu este CEO 2Performant – cea mai mare rețea de afiliere din România și una dintre cele mai importante companii de performance marketing. Portofoliul 2Performant include peste 450 de clienți – lideri de piață locali sau jucători internaționali și peste 38.000 de afiliați.