Gândul meu către tine

Gandul meu catre tine

Ciudat. Altfel. Atipic. Sunt primele cuvinte care îmi vin în minte, dacă ar fi să caracterizez 2020.

Acum câteva zile scrollam prin galeria de poze de pe telefon, remarcând lipsa pozelor din concedii sau a celor cu prietenii, colegii ori familia la o terasă, la un concert, la o aniversare sau – în cazul meu – la evenimentele GPeC din fiecare an – ca și cum cineva a apăsat un mare buton de Delete peste toate…

————————————————

Pe de altă parte, mi s-a părut că 2020 a trecut foarte repede, deși din punct de vedere social nu a fost marcat de mai nimic, iar o bună parte din an ne-am petrecut-o lucrând de acasă.

Probabil că toate provocările acestui an și starea de incertitudine care a caracterizat 2020, ne-a făcut să fim mereu în priză și să nu simțim cum trec zilele – am lucrat mai mult ca niciodată și ne-am „ascuns” cu toții în spatele monitoarelor, neîncetând să sperăm că mai e puțin până când vom scăpa de restricții…

Mulți spun că 2020 a fost un vis urât și că abia așteaptă să se termine. Evident, toți ne dorim ca această pandemie să ajungă la final cât mai curând.

Dar eu cred că 2020 ne-a adus și multe beneficii: am petrecut mai mult timp alături de familie sau copii, ne-am pus mintea la contribuție să găsim soluții de adaptare rapidă în business, am lucrat mult mai bine în echipă, am vorbit mai des cu colegii, cu prietenii și cu cei dragi, am învățat să ascultăm (da, Zoom-ul te forțează să asculți ce spune interlocutorul tău! :)), am fost mai ancorați în realitate, am fost mai empatici, am fost mai apropiați ca oameni (deși pare un non-sens dacă te gândești la măsurile de distanțare fizică).

Peste toate de mai sus, dacă am rămas sănătoși, cred că merită să apreciem lucrurile bune care ni s-au întâmplat și să privim cu încredere spre viitor.

Mai avem puțin până la Sărbători și, cu siguranță, ne vom aminti de ele ca fiind „Sărbătorile altfel”. Dar acestea rămân mereu aceleași momente magice de împărțit bucurie, zâmbete și căldură sufletească – iar asta nu ne-o poate lua nimeni.

Îți doresc să fii sănătos și să te bucuri de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi, chiar dacă în cerc restrâns sau – de ce nu? – prin Skype.

Iar atunci când împodobești bradul, alege-ți un glob în care să îți pui toate amintirile plăcute din acest an și gândurile bune pentru 2021 – el va fi martorul zâmbetelor tale în această călătorie frumoasă numită Viață.

Să ai parte de Sărbători liniștite!

Cu drag,
Andrei Radu
CEO & Founder GPeC