Recomandări PPC pentru specialiști și juniori – Interviu cu Brad Geddes, speaker GPeC SUMMIT, 12-13 Noiembrie 2018

Brad Geddes Speaker GPeC SUMMIT 12-13 noiembrie 2018Brad Geddes, unul dintre cei mai mari experți în domeniul PPC, ne face onoarea de a fi unul dintre speakerii de anul acesta la GPeC SUMMIT 12-13 Noiembrie. Brad este specialist Google Ads și autorul renumitei cărți Advanced Google AdWords, care a devenit un best-seller internațional.

Co-fondator al AdAlysis, Brad a lucrat cu multe companii, de la cele mai necunoscute start-up-uri, până la companii mari precum Yahoo sau Amazon. Pe Brad Geddes l-am întrebat câte ceva despre secretele campaniilor de succes și am pregătit un interviu în avanpremiera prezentării de la GPeC.

În rândurile de mai jos veți afla:

  • Impactul AI asupra campaniilor de PPC
  • Sfaturi despre A/B testing
  • La ce să se aștepte specialiștii de la Voice Search
  • Paid search și cum va evolua

Q: Ce rol vor juca oamenii în campaniile PPC de acum încolo, având în vedere creșterea mașinilor și a algoritmilor AI?

Oamenii au anumite avantaje față de computere și se vor baza pe aceste puncte forte. Primul este strategia. Computerele nu pot pune împreună toate piesele necesare pentru a realiza o strategie de marketing de succes.

Cel mai evident punct forte al oamenilor față de computere este creativitatea. De la crearea de anunțuri convingătoare la proiectarea imaginilor și până la scrierea de conținut pentru website-uri. Aceste abilități vor rămâne doar ale oamenilor pentru o perioadă lungă de timp.

În cele din urmă, avem interpretarea datelor. Computerele pot crea rapid rapoarte, dar nu știu cum să interpreteze aceste date pentru a scoate informații esențiale. Există multe alte abilități care vor rămâne ale omului; de la a controla mașina, a stabili corelațiile slabe pe care le fac mașinile, a bate palma și a încheia o afacere cu alte organizații.

Q: Chiar și cu atât de multe progrese tehnologice, specialiștii PPC trebuie să testeze foarte mult. Care este sfatul tău principal cu privire la modul de testare și evaluare cu ajutorul Google Ads?

Când vine vorba de testare, trebuie mai întâi să analizăm impactul potențial. Acesta variază de la metodele de bidding și targetare până la crearea anunțului. Ar trebui să începi testarea acolo unde vei avea impactul cel mai mare al contului.

În al doilea rând, trebuie să ne uităm la scopul testului pentru ceea ce vrei să înveți. Poți testa mii de anunțuri în comparație cu mii de anunțuri pentru a extrage informații despre clienți din datele tale sau poți testa doar două mesaje de brand pentru a vedea care tag-uri funcționează cel mai bine pentru companie.

În cele din urmă, dorești să definești criteriile de testare și care este rezultatul de succes. De exemplu, dacă efectuezi un test de bidding și afli că licitarea automată este cu 5% mai proastă în comparație cu bids create manual, dar vă salvează 40 de ore pe lună atunci 5% mai rău ar putea fi un rezultat reușit bazat pe economia de timp. Pentru anunțuri, sunt date minime și nivelurile de încredere pe care doriți să le atingeți.

Nu există nici un test picat – există doar lucruri de învățat din rezultatele testelor. Principala regulă este să te asiguri că ai încredere în date. Dacă ceva nu pare corect în datele tale de testare, gândește prin segmentarea potențială a testelor sau a problemei pentru a te asigura că datele sunt logice. Cel mai bine este să reinițializezi un test decât să iei decizii bazate pe date proaste.

Q: Cum se pot pregăti specialiștii acum când căutarea vocală a câștigat tot mai mult teren?

Căutarea vocală astăzi este foarte fragmentată. În căutare, utilizatorul vede adesea un ecran cu link-uri albastre; astfel încât vocea este doar un mediu de intrare diferit și nu afectează modul în care utilizatorii interacționează cu rezultatele căutării. În acest caz, singurul lucru pe care trebuie să îl pregătească este să caute cuvinte cheie suplimentare care să se potrivească criteriilor de voce.

Pe unele dispozitive, răspunsul este rostit sau există doar un singur răspuns dat; în aceste cazuri, ești fie numărul unu, fie invizibil. Pentru a fi numărul unu, trebuie să te asiguri că îți poți permite să ocupi acea poziție, având o bună rată de conversie, o politică de retenție și asigurarea că afacerea ta merge bine.

Primul pas pe care multe întreprinderi îl fac este navigarea vocală. Pe măsură ce utilizatorii încearcă să-și folosească vocea cu mai multă precizie decât acum câțiva ani, companiile fac site-urile lor navigabile prin voce. Acest tip de navigare oferă o experiență mai clară atunci când cineva caută prin voce și îi place să utilizeze acest tip de căutare.

Cel mai mare impact pe care îl are căutarea vocală în momentul de față este că mai multe persoane caută cu întrebări și interogări de căutare mai lungi, chiar dacă le tipăresc. Prin urmare, urmărirea lungimii interogării și efectuarea acestei cercetări de cuvinte cheie îți permite să aduci toți utilizatorii calificați pe site-ul tău, indiferent dacă sunt interogări tipărite sau rostite.

Q: Mulți specialiști PPC vorbesc despre faptul că gestionarea campaniei și raportarea le ocupă destul de mult timp. Ai vreo recomandare aici sau poate un set de instrumente care să le ușureze viața?

Sunt părtinitor la acest răspuns, deoarece sunt co-fondatorul unei companii care se specializează în recomandări automatizate. Cu ajutorul unor instrumente cum ar fi Adalysis pentru recomandările PPC, DataStudio pentru raportarea automată și gestionarea directă a ofertelor pentru mașini de învățare direct de la motoare, această combinație de instrumente poate ajuta semnificativ în gestionarea listelor specialiștilor și în automatizarea rapoartelor.

De asemenea, avem încredere în utilizarea documentelor partajate, gestionarea proiectelor și instrumente precum Slack care ajută la menținerea unei comunicări interne excelentă și acces la informații care se potrivesc cu instrumentul de recomandare al motorului.

Q: Testarea zonei de E-commerce – ce ai testat până acum și ce trebuie să împărtășești publicului?

Nu pot număra câte teste am realizat până acum. Cred că unul dintre cele mai interesante este să te uiți la un discount în comparație cu transportul gratuit. Acesta este văzut ca un test demografic, deoarece nimeni nu face matematica pentru a-și da seama de cea mai bună afacere. De obicei, transportul gratuit este un câștigător al mulțimii mai în vârstă și o reducere de 10% este un câștigător mulțimii de persoane mai tinere, deci de multe ori nu este un test bun de făcut până când nu înțelegi datele demografice.

Unul dintre testele mele preferate a avut de-a face cu o companie de comerț electronic care vindea produse atât consumatorilor, cât și companiilor. Ei au descoperit că diferite metode de expediere au interesat diferite grupuri și astfel își împart anunțurile pe două categorii pentru B2B și pentru B2C și schimbă metodele de expediere și sumele licitate luând în considerare dacă utilizatorul este consumator sau companie. Acest lucru, de asemenea, rezonează la listele lor de remarketing deoarece comenzile afacerilor care cumpără de la ei au valori medii mult mai ridicate decât comenzile consumatorilor.

În cele din urmă, testele despre numărătoarea inversă sunt interesante. Se pare că, pentru majoritatea oamenilor, dacă o reducere este valabilă pentru mai mult de o săptămână, este mai bine să nu fie afișată numărătoarea inversă. Dacă este mai puțin de o săptămână până expiră reducerea numărătoarea inversă este eficientă.

Q: În ceea ce privește SEM, care ar fi tacticile inteligente pentru magazinele online care doresc să-și extindă activitatea în afara țării?

Primul lucru pe care trebuie să-l analizăm sunt normele în țările în care vor să se extindă. Există numeroase reguli de stabilire a prețurilor în țări diferite în special în ceea ce privește prețul anunțat; de la includerea impozitelor la neaplicarea reducerilor prețurilor de fabricație, la reduceri în coș. Deci, trebuie să știi cum se prezintă prețurile pe țări.

Al doilea este într-adevăr crearea unei experiențe locale. Utilizatorii preferă să vadă datele în limba lor maternă. Una dintre cele mai mari provocări este comunicarea prețurilor de livrare pe țări, întrucât unii utilizatori se vor uita la TLD și, dacă nu este țara lor, vor pune cu adevărat la îndoială prețurile de livrare; așa că trebuie să fii foarte clar despre modul în care funcționează livrarea în afara granițelor.

Deseori vedem că în multe țări există multe persoane vorbitoare de limbi non-native; astfel încât poți să iei cuvintele cheie și anunțurile actuale și să le încerci în limba ta maternă în alte țări doar pentru a vedea un răspuns inițial.

Q: Care crezi că va fi următoarea revoluție în căutarea plătită?

Nu vom urmări niciodată următorul lucru mare, deoarece întotdeauna durează mai mult pentru a ajunge aici decât ne gândim. A durat aproximativ 8 ani înainte ca anul mobilului să vină. Trebuie să mai așteptăm câțiva ani până când căutarea vocală va avea un impact major. Cred că următorul lucru important va fi creșterea disponibilității datelor și a regulilor de confidențialitate care le însoțesc.

În multe țări, datele privind veniturile, datele demografice detaliate și multe altele nu sunt foarte disponibile. La un nivel ridicat, majoritatea oamenilor sunt clasificați în funcție de vârstă și sex; dar nu în mod necesar ca părinți, cumpărători auto, pasionați de camping etc. Este acest nivel de date care face posibil să fii foarte specific în direcționarea și comunicarea care poate aduce rezultate uimitoare.

După ce vom avea la dispoziție mai multe date, bariera potențială de utilizare a acestora vor fi legi precum GDPR și felul în care marketerii știu cum să utilizeze datele despre consumatori.

Q: Ce-ai spune cuiva care este acum junior în industria asta?

Pentru a avea o carieră îndelungată în căutarea plătită, trebuie să dictați în cele din urmă strategia. Nu puteți face acest lucru până când nu veți vedea cum se potrivesc toate piesele împreună.

Începe prin a afla cum funcționează căutarea plătită. Chiar dacă calculatorul urmează să facă acest lucru, trebuie să știi cum să evaluezi mașina și să știi ce algoritmi de învățare a mașinilor să aplici. Înțelege cum se potrivește publicul cu strategia ta de marketing și cum poți efectua o analiză competitivă a anunțurilor și pentru targetare.

Apoi, trebuie să afli cum funcționează căutarea plătită cu alte forme de marketing. Începe prin a învăța elementele de bază ale modului în care funcționează totul; de la SEO la e-mail, la Social Media și dincolo. Nu trebuie să fii expert, trebuie să înțelegi piesele, astfel încât să poți vedea cum pot fi combinate pentru a crea o strategie bună.

În continuare, încurajează-ți creativitatea interioară. Aceasta poate însemna fie abilități de scriere, abilități de prezentare, crearea de anunțuri și așa mai departe. Oamenii vor fi mai buni decât computerele în domeniul acesta pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru te va ajuta să îi influențezi pe ceilalți în adoptarea unei strategii în loc să fii doar un mare copywriter.

În cele din urmă, vei dori să începi să creezi strategii pentru a împleti abilitățile creative prin intermediul campaniilor PPC, SEO, e-mail și alte campanii de marketing împreună pentru a îți prezenta ideile la nivel global. Dacă poți ajunge la acest nivel, chiar dacă mașinile preiau, vei avea o carieră lungă și de succes.

Q: Pentru cei care citesc interviul, să le dăm trei motive pentru care nu ar trebui să piardă speech-ul și masterclass-ul tău la GPeC SUMMIT.

Am deschis primul meu cont de căutare plătit, cu GoTo.com, pe 4 decembrie 1998. Va fi greu să găsiți pe cineva care a văzut tendințele, schimbările și a navigat cu ele pentru aproape 20 de ani. În cadrul atelierelor se predau multe concepte, precum și modalități de realizare ale unor lucruri, astfel încât, chiar dacă interfața se schimbă, puteți aplica în continuare acele concepte și metode de gândire pentru funcțiile și instrumentele viitoare.

Google a făcut mai multe modificări pentru a se potrivi cu diferite tipare și anunțurile din ultimul an. Vom examina cum să le evaluăm. Voi împărtăși datele care vă permit să vedeți binele și răul în legătură cu aceste modificări, astfel încât să vă asigurați că sunteți la curent cu modificările Google Ads și că puteți naviga cu succes în urma modificărilor.

În cadrul speech-ului, ne vom uita la unele elemente esențiale pentru gestionarea comerțului electronic PPC, astfel încât aceasta să fie o privire la unele dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a vă asigura că vă maximizați ROAS și profitând pe deplin de ceea ce oferă Google Ads.

Dacă Brad Geddes v-a atras atenția cu acest interviu în legătură cu domeniul PPC-ului, atunci vă așteptăm la GPeC SUMMIT pe 12 și 13 noiembrie să îl cunoașteți și să aflați chiar de la el ce ne pregătește 2019 în materie de Google Ads pentru e-commerce.

Masterclass-ul predat de Brad Geddes este sold out deja, dar dacă îți iei astăzi biletul la GPeC Summit Noiembrie 2018, mai ai șansa să prinzi un loc în sală la prezentarea lui.


GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: ALTEX, Bringo, Credius, DHL, DPD România, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GLS, GTS, Mastercard, New Black, RTB House, Sephora

Cu sprijinul: adLemonade, 2Performant, Blugento, Business Club,Canopy,CasaDeTraduceri, ContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, Omniconvert, Presta.ro, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image, Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Parteneri media principali: Business Review, Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, E-Commerce Poland, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews,Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, SundayPR,TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin