Cum să îți crești afacerea prin content marketing – interviu cu Ross Simmonds, speaker GPeC SUMMIT, 12-13 Noiembrie 2018

Ross Simmonds - speaker GPeC SUMMIT noiembrie 2018Pentru mulți, un articol de blog este o simplă formă de comunicare. Pentru Ross Simmonds, fondatorul Founders Marketing, este un instrument cheie care poate scala un business.

Ross este unul dintre keynote speakerii care urcă pe scena GPeC Summit pe 12-13 Noiembrie și vine cu o prezentare acționabilă despre rolul conținutului într-o strategie de marketing digital.

Până la GPeC Summit, l-am luat pe Ross la întrebări și am pregătit interviul de mai jos din care veți afla:

  • Ce înseamnă o strategie de content
  • Cum alegem canalele potrivite
  • Cum influențează SEO rezultatele
  • Ce KPI măsurăm
  • Cum distribuim conținutul

Q: Toată lumea vorbește despre content marketing și fiecare are o imagine diferită asupra acestui concept. Tu cum definești conceptul de content marketing?

Content marketing-ul este dezvoltarea progresivă a calităților care pot ajuta un brand să influențeze publicul-țintă în diverse etape ale ciclului de cumpărare. Indiferent dacă este vorba de un conținut care atrage atenția cuiva pentru prima dată (un articol pe blog) sau un conținut care îl transformă într-un client (de exemplu, studiul de caz) – content marketing-ul reprezintă crearea și distribuirea acestor tipuri de conținut.

Q: Care este prima întrebare pe care o adresezi clienților tăi înainte să realizezi o strategie de content marketing pentru ei?

Care este audiența pe care vor să o atragă (publicul țintă)? Trebuie să înceapă cu utilizatorul final și persoana de cealaltă parte a ecranului. Doar adoptând această abordare ne putem asigura că tot conținutul pe care îl dezvoltăm și distribuim răspunde la nevoile, dorințele și interesele acestora.

Q: Luând în considerare numărul mare de rețele sociale, devine dificil pentru o afacere să fie prezentă pe fiecare canal. Cum ar trebui să înceapă companiile? Cum ar trebui să aleagă cele mai bune canale pe care să fie prezente? Există teste pe care le pot face?

Cea mai bună abordare pentru o afacere atunci când încearcă să identifice rețelele sociale pe care ar trebui să petreacă timp este să își înțeleagă audiența. Trebuie să știi pe ce rețele sociale petrece timp audiența ta și să găsești moduri prin care să creezi și să distribui conținut pe acele rețele.

Sunt de părere că toate brandurile ar trebui să experimenteze pe mai multe canale, indiferent de dimensiunea sau de bugetul pe care îl are compania. Un brand mare poate fi capabil să ruleze un experiment mult mai sistematic și mai susținut decât un startup la început de drum, dar doar prin aceste experimente pot să își descopere potențialul.

Ross Simmonds - speaker GPeC SUMMIT noiembrie 2018

Q: Cât de important este SEO într-o strategie de content marketing și cum și când o integrăm în planul general?

Este foarte important. Majoritatea deciziilor de cumpărare încep cu un research și de cele mai multe ori research-urile încep cu Google. Trebuie să te gândești la modul în care este posibil ca publicul tău să caute produsul vândut de tine de la începutul și până la capătul cel mai de jos al canalului.

Mai departe este important să înțelegi ce cuvinte cheie ar putea utiliza cineva atunci când începe să ia în considerare o soluție ca a ta și ce cuvinte cheie ar putea utiliza cineva atunci când este în continuare în căutarea soluției și încep să compare produsul tău cu cel al concurenței.

Q: Cum măsori impactul eforturilor de content marketing, care sunt valorile KPI pe care le analizezi pentru a vedea dacă blogul sau videoclipurile au performanțe bune?

Aici este problema: nu poți adăuga like-uri și followeri într-o declarație financiară. Deci, pentru noi, totul începe prin a înțelege un obiectiv organizațional general pentru content și pentru a construi KPI-uri în jurul acelei valori.

Dacă un brand vrea să își crească awareness-ul, ne concentrăm pe lucruri precum menționări în presă și pe site-urile cu domeniu de autoritate mare din industria în care activează. Dacă un brand încearcă să-și mărească vânzările, ne axăm pe numărul de clienți potențiali pe care putem să îi introducem pe canalul brandului. În final, totul depinde de anumiți factori.

Q: Care sunt instrumentele principale pe care le utilizezi pentru a măsura impactul asupra vânzărilor din conținutul tău?

La fel cum am mai menționat… Depinde. Anumiți clienți folosesc instrumente precum Chargify, unii utilizează Shopify, alții folosesc Recurly și alții folosesc doar Stripe. Mereu depinde de fiecare client în parte.

Q: Distribuirea conținutului este cea mai mare provocare pentru toate afacerile care creează conținut. Ce tactici pot aplica pentru a-și distribui conținutul?

Ai dreptate. Distribuirea de conținut este o provocare masivă pentru branduri, dar este unul dintre cele mai importante lucruri. Voi vorbi despre acest subiect un pic mai mult în prezentarea mea de la GPeC Summit, dar vreau să le dau oamenilor câteva sfaturi simple pe care le pot avea în vedere când se gândesc la distribuirea conținutului.

În primul rând, totul începe prin întelegerea și cunoașterea canalelor pe care le folosește publicul tău. De asemenea, trebuie să te uiți atent la modul în care audiența ta folosește aceste canale. De exemplu, Facebook a observat creșterea masivă a numărului de persoane care utilizează grupuri de Facebook în fiecare lună, ceea ce însemnă că acesta este un canal pe care l-aș lua în considerare pentru distribuirea conținutului meu.

Dar ce ziceți de Reddit? Este un canal pe care majoritatea brandurilor se tem să îl folosească, dar echipa noastră din cadrul Foundation a efectuat recent o cercetare Reddit Marketing și a considerat că este un canal foarte puternic atât pentru B2B, cât și pentru B2C. Trebuie doar să înțelegi subreddit-urile, oamenii de acolo și să investești timp și energie în distribuirea conținutului de calitate în comunitățile potrivite.

Q: Recomanzi utilizarea reclamelor plătite pentru promovarea conținutului?

Reclamele plătite trebuie să fie o parte a amestecului într-o lume în care algoritmii se schimbă din ce în ce mai mult. NU este singurul mod de a promova conținutul, dar poate fi cu siguranță unul eficient fiindcă tu deții controlul. Controlezi impactul. Controlezi audiența. Controlezi canalul. Cheia publicității plătite de calitate este să identifici un canal înaintea competiției tale.

Q: Ce ne poți spune despre varietatea tipurilor de conținut și refolosirea lui?

După ce realizezi conținut timp de câteva luni (sau chiar ani), începi să ai o rezervă de conținut valoroasă. De-a lungul timpului, nu trebuie să limitezi publicarea conținutului într-un singur format; în schimb, ar trebui să diversifici tipurile de conținut pe care le postezi pentru ca lumea să le citească și să le împărtășească.

Ce vreau sa spun prin asta? Vreau să spun că ar trebui să produci și conținut care nu constă în postări pe blog. Prea mulți oameni fac greșeala de a presupune că articolele sunt singurul tip de conținut pe care un marketer îl poate realiza. Puteți lua aceste postări pe blog și le puteți transforma în alte materiale extraordinare care vor dura ani. De exemplu:

  • Videoclipuri grozave
  • Interviuri podcast interesante
  • Postări pline de informații
  • Tweets
  • Postări vizuale unice
  • E-book-uri impresionante.

Odată ce ai produs acest conținut, este timpul să începi să introduci elemente ale acestor resurse în postările de pe blog și în orice alte domenii în mediul online.

Q: Pentru cei care citesc interviul, te rog să ne spui trei motive pentru care nu ar trebui să lipsească de la speech-ul tău de la GPeC Summit 12-13 Noiembrie?

Este simplu:

În primul rând, voi oferi câteva insight-uri în această prezentare care nu au fost niciodată împărtășite pe o scenă înainte.

În al doilea rând – am fost clasat pe postul de top speaker pentru că am avut acest speech la evenimentele de SEO și marketing din întreaga lume, ceea ce mă face să cred că va avea același impact și acum.

În cele din urmă, o mulțime de specialiști de marketing doresc să meargă pe scenă și să vorbească despre concepte de nivel înalt, fără să intre vreodată în detalii pe care le puteți folosi imediat. În prezentarea mea mă voi axa pe acele detalii. Informații în legătură cu modul în care companiile (atât cele mari, cât și cele mici) pot fi sigure că tot conținutul lor ajunge la persoanele potrivite.

La cât de convingător a fost Ross, este clar că GPeC Summit 12-13 Noiembrie este de neratat. Dacă nu ai cumpărat încă bilete pentru această ediție acum este momentul să o faci.

Rezervă-ți locul la GPeC Summit până pe 9 noiembrie și pregătește-te să întâlnești și să înveți de la speakeri legendari.


GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: ALTEX, Bringo, Credius, DHL, DPD România, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GLS, GTS, Mastercard, New Black, RTB House, Sephora

Cu sprijinul: adLemonade, 2Performant, Blugento, Business Club,Canopy,CasaDeTraduceri, ContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, Omniconvert, Presta.ro, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image, Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Parteneri media principali: Business Review, Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, E-Commerce Poland, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews,Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, SundayPR,TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin