În epoca online-ului și a plăților online, IPJ Iași recomandă să plătești ramburs…

Ieri, 12 iulie, a apărut știrea „Iași: Mai multe mame, înșelate pe rețele de socializare cu oferte la scutece pentru copii„. Recunosc că mi-a scăpat și am aflat despre ea de la Vali Petcu căruia îi mulțumesc pentru atenționare.

Pe scurt, este vorba de mai multe mămici care au fost înșelate pe diverse grupuri de Facebook cu oferte fictive de scutece de copii și care erau rugate să plătească „marfa” în avans. Povestea pe larg o regăsiți la link-ul de mai sus.

Ce este, însă, important și îngrijorător este că IPJ Iași (în cazul de față) le recomandă consumatorilor să plătească doar ramburs, la primirea coletului –> adică un atac frontal asupra plăților prin mijloace electronice, cu efect asupra dezvoltării pieței de e-commerce din România. Evident, condamnăm ferm poziția IPJ din acest punct de vedere (suntem de acord, însă, cu precizarea autorităților de a cumpăra de la site-uri de profil și de a nu te încrede în orice persoană fizică de pe rețele de socializare sau site-uri de anunțuri, mai ales când banii sunt ceruți în avans).

Îi invit pe această cale pe procesatorii de plăți și pe organizațiile internaționale emitente de carduri să transmitem împreună un punct de vedere oficial către IPJ.

Andrei Radu

GPeC