2 milioane de euro pentru elefant.ro, Prime Day 2017, piața de curierat din UK, studiu despre UGC


2 milioane de euro pentru elefant.ro

Millenium Gold Resources, Olif și Catalyst Romania au anunțat că vor majorat cu 9,18 milioane de lei capitalul social al magazinului online elefant.ro. Astfel vor fi emise 91.830 de acțiuni cu o valoare nominală de 100 lei/titlu (Millenium Gold Resources Limited, companie înregistrată în Cipru – 54.868 titluri, Olif înregistrat în Olanda – 27.990 titluri și Catalyst România – 8.972 titluri).

Detalii pe profit.ro


 

STUDIU: Conținutul generat de utilizatori este mai important decât publicitatea online

Opiniile clienților și review-urile de produs realizate de către utilizatori ajută mai mult la creșterea vânzărilor online decât motoarele de căutare sau publicitatea, potrivit unui studiu Ipsos („Hearing the Voice of the Consumer”). Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1070 de consumatori din SUA. 71 % dintre respondenți susțin că țin cont de conținutul generat de utilizatori (UGC) atunci când se informează despre un produs, iar 90% dintre aceștia declară că UGC a avut cel puțin o influență asupra achizițiilor lor online.

Opinii de Încredere by TRUSTED.ro este un serviciu ce le permite utilizatorilor să dea note magazinelor online și comentarii despre experiența, dar pe piața din România există și alte servicii asemănătoare dezvoltate de Compari.ro sau PayU România.

Detalii pe startupcafe.ro


Piața de curierat din UK a ajuns la 11,4 miliarde de euro

9 din 10 britanici au trimis sau un primit un colet de la curier în prima jumătate a anului 2017, potrivit unui studiu realizat de compania Mintel („Courier and Express Delivery UK 2017 report”). Piața de curierat din Marea Britanie a depășit la pragul de 11 miliarde de euro, în creștere cu 64% față de anul 2012. Piața este în continuă creștere, iar factorul principal este comerțul online și vânzările B2C.

Detalii pe ecommercenews.eu


 

IPJ Iași recomandă plata ramburs

Mai multe mămici au fost înșelate pe diverse grupuri de Facebook cu oferte fictive la scutece de copii și erau rugate să plătească în avans într-un cont bancar. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi (IPJ Iași) le recomandă consumatorilor ca atunci când cumpără online „să achiziționeze produse de pe site-uri de profil și să aleagă varianta plății la primirea coletului”, scrie Agerpres.ro. Aceste recomandări sunt considerate de către GPeC un atac frontal asupra plăților prin mijloace electronice, servicii ce au un efect asupra dezvoltării pieței de e-commerce din România

Detalii despre poziția GPeC pe blog și mai multe despre cazul de la Iași pe Agerpres.ro


 

Vânzări record de Amazon Prime Day 2017

Gigantul din e-commerce Amazon.com a declarat că vânzările de Prime Day 2017 au crescut cu 60% față de anul trecut, depășind încasările de Black Friday și Cyber Monday. Reducerile au fost disponibile timp de 30 de ore anul acesta, în comparație cu 24 de ore din 2016, și doar pentru membri Prime din 13 țări. „E impresionant ce se întâmplă pe piața de retail. Nimeni nu se ocupă de afaceri în luna iulie, dar Amazon vrea să schimbe acest lucru”, declară Jan Kniffen, consultant pentru CNBC.

→ Detalii pe cnbc.com; cum arată Amazon Prime Day în acest video

 


Hai cu noi la Școala de Vară de Ecommerce GPeC pe 23 – 28 august 2017!

Cristian Ignat (Canopy) mărturisește că a apreciat la #ScoalaDeVaraGPeC faptul că publicul este divers, că se poate sta de vorbă la un pahar după prezentări și cursuri și că poți găsi acolo soluții la problemele tale de e-commerce.

Vino cu noi la a 7-a ediție anuală a Școlii de Vară de E-Commerce GPeC, singura serie de cursuri intensive de comerț electronic și marketing online din România, care va avea loc în perioada 23 – 28 august 2017, într-un peisaj superb de munte, la Family Hotel Arnica*** din Moeciu de Sus, jud. Brașov! Noi zicem că nu trebuie să o ratezi, iar prietenii care au participat la edițiile trecute îți pot confirma, în unanimitate, acest lucru.

→ Înscrie-te acum pe www.gpec.ro