Interviu video cu Octavian Bădescu, Fondator Sameday Courier: tendințele în curierat, planurile companiei și problemele cu magazinele online

octavian-badescu-raluca-radu-interviu-gpec-summit-2015-fotoLa GPeC Summit-ul din luna mai 2015Raluca Radu discutat a cu Octavian Bădescu (Founder Lokko & Founder Sameday Courier)  despre planurile companiei pentru 2015, tendințele în curierat și despre problemele pe care le au companiile de curierat cu magazinele online din România.

Vezi interviul video mai jos sau pe canalul nostru oficial de YouTube!

După primele luni ale anului, SameDay Courier are rezultate mai mari cu peste 50% față de aceeași perioada a anului 2014. Piața de curierat crește la nivel mondial datorită comerțului online, iar în România este aceeași tendință.

Clienții online doresc să primească coletele cât mai repede și chiar în aceeași zi în care au plasat comanda. În schimb, acest lucru ține foarte mult de stocurile magazinelor online dar și de costurile unei astfel de livrări.

Tendința în curierat este trecerea de la same day la same hour, adică livrări instant. În țările mai dezvoltate au început să apară astfel de servicii. În România, restaurantele online oferă livrări instant în acest moment.

Legat de aplicația Lokko, ținta este de a o extinde la nivel internațional. Aplicația are rolul de a favoriza un preț scăzut și o experiență superioară pentru livrările în aceeași zi, la nivel local. Prima zona de intrare a fost cea de livrare de mâncare, aplicația fiind deja integrata în servicii precum Food Panda, însă în timp se va extinde și către celelalte segmente ale magazinelor online.

Produsele mai scumpe precum gadget-urile ar putea fi următoare categorie care va domina livrările în aceeași zi. Cu siguranță se dorește mai mult livrarea rapidă a unui telefon nou apărut pe piață, în comparație cu o carte, de exemplu, preconizează Octavian Bădescu.

Problemele pe care le au companiile de curierat cu magazinele online au fost discutate în panel-ul „Totul despre logistică și curierat în e-commerce” de la GPeC Summit-ul din luna Mai 2015, iar o parte din acestea au fost menționat și de Neculai Mihai, Managing Partner FAN Courier, în acest interviu video de pe blogul GPeC. Octavian face referire în acest interviu la necesitatea de a primi datele corecte ale destinatarilor, la problemele de comunicarea cu clienții și la nevoia de a nu supra încărca așteptările celor care cumpără online.


 

Octavian Bădescu lucrează în curierat din anul 2000 și de-a lungul carierei a ocupat o poziții la Poșta Romana, Alo Curier Services, Romexpress Courier, Retailplus Eastern Europe și altele.  În 2014 a fondat SameDay Courier și aplicația Lokko, care a primit premiul pentru inovație în curierat la Gala Premiilor eCommerce, GPeC 2015.

Vezi și interviul video cu Octavian Bădescu din noiembrie 2014, în care  a povestit mai multe despre aplicația Lokko!