Lucia Ciucă, Quantum Data Science: Este foarte important ca magazinele online să renunțe la mesajele de tip spam | VIDEO

gpec-summit-foto-lucia-ciuca-quantum-data-science-si-gabrieala-bejan-interviu-video-2017Top trei indicatori pe care ar trebui să-i analizăm online, principalele probleme ale magazinelor, strategii de promovare și viitorul publicității online, cum optimizăm rata de conversie și multe alte subiect sunt atinse în acest interviu cu Lucia Ciucă, Managing Director Quantum Data Science.

„Magazinele online din România au început să folosească din ce în ce mai mult informațiile și datele despre clienți. Google Analytics a deschis drumul în acest sens, precum și alte tool-uri gratuite sau foarte avantajoase”, ne povestește Lucia în interviul VIDEO realizat la GPeC Summit, Noiembrie 2016. „De la un an la altul, tot mai multe persoane care lucrează în e-commerce sunt interesate de date, de informații și de KPI-uri.”

„Din punctul meu de vedere rata de conversie – așa numitul Sfântul Graal al afacerilor online – este indicatorul cel mai important, indicatorul ce trebuie urmărit constant de oamenii din online.

Comunicare cu clientul este o altă problemă – de cele mai multe ori magazinele nu-i comunică clientului datele necesare după comandă (confirmare, tracking și altele) și uneori nici nu-i mulțumim că s-a abonat la newsletter, de exemplu. Cel mai dureros, în primul rând în calitate de client, a fost faptul că am întâlnit magazine înscrise în Competiția GPeC 2016 care trimiteau informații greșite”, a declarat Lucia Ciucă.

„După ce ai apăsat butonul de trimite comanda trebuie să fie foarte clar ce se va întâmplă. În magazinele fizice vorbim cu clienții și le dăm toate informațiile necesare – acest lucru trebuie să se întâmple și în comerțul electronic. Putem trimite email-uri, SMS-uri, notificări pe telefon, trebuie doar să ne folosim de acestea.”

„Este foarte important să renunțăm la spam. Campaniile unui magazin trebuie să aibă un target bine stabilit, iar reclamele să fie relevante.”

Acestea sunt doar câteva din ideile prezentate în acest material realizat de reporterului nostru oficial Gabriela Bejan. Vezi acum interviul video pentru a afla mai multe detalii despre subiectele discutate!


Early Bird Blind GPeC 2017

Înscrie magazinul tău online în Competiția GPeC 2017

Vrei un audit complex de site atât pe varianta Desktop, cât și pe Mobile? Îți audităm site-ul și întreaga prezență online prin peste 150 de criterii. Cei peste 20 de specialiști din juriul GPeC 2017 îți vor spune exact unde excelezi și mai ales, ce poate fi îmbunătățit la site-ul tău pentru a crește rata de conversie.

Înscrie-te acum în Competiția GPeC până pe 28 aprilie 2017 (inclusiv) la un preț special!

În plus, îți asiguri 1 loc gratuit la evenimentele GPeC Summit 16-17-18 Mai 2017 și Noiembrie 2017 și primești Marca de Încredere TRUSTED.ro, împreună cu sistemul de feedback Opinii de Încredere (gratuit pentru 12 luni).