România trebuie să investească în infrastructura rutieră pentru a fi competitivă la nivel de regiune | VIDEO

Nu este un secret faptul că industria românească mai are mult de recuperat pentru a se ridica la nivelul din Occident. La ediția de toamnă a GPeC SUMMIT am stat de vorbă cu Felix Pătrășcanu, Managing Partner FAN Courier, despre ce îi lipsește României pentru a fi mai competitivă la nivel regional. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos. Iată câteva idei pe scurt:

Din punct de vedere al tehnologiei suntem la nivelul din vest, un curier din România are exact aceleași device-uri ca un curier din Occident. Ce ne lipsește însă este forța de muncă calificată, un lucru care este valabil pentru toate industriile, nu doar pentru cea de curierat. De asemenea, un alt lucru care ne lipsește și pe care companiile de curierat din România nu îl pot controla este infrastructura rutieră care îngreunează mult munca curierilor și ne izolează față de celelalte țări din regiune.

FAN Courier a fost mereu cu un pas înaintea competiției și a inovat din punct de vedere al tehnologiei, așa că am vrut să profităm de experiența în domeniu și să aflăm când ar trebui magazinele online să își pună la punct infrastructura tehnologică. Deși implementarea unui soft implică uneori și probleme pentru companii, inovația aduce plus valoare unui business pe termen lung.

 

„Ca lider de piață, dacă nu inovezi, nu numai că îți vei pierde poziția, dar vei pierde și multe alte oportunități. E-commerce este o industrie foarte smart iar dacă nu ții pasul vor veni unele tehnologii disruptive și îți vor lua locul.”

 

De curând FAN Courier a lansat și serviciul eBOX care se adresează în special clienților eCommerce. Momentan acest serviciu permite doar ridicarea unui colet comandat online care a fost plătit înainte, însă FAN Courier intenționează ca în următoarele luni să testeze acest serviciu pentru a vedea cum este primit pe piața din România.

 

„Există piețe și piețe. De exemplu, în Polonia, acest serviciu a fost primit foarte bine, pe când în Austria rata de adopție este foarte mică iar oamenii au fost nemulțumiți. Desigur, este foarte importantă și experiența de care oamenii au parte la primul contact cu un nou serviciu.”

 

Printre nevoile urgente ale principalilor jucători de pe piața de e-commerce autohtonă se numără serviciile de e-fulfillment, un business foarte greu de făcut, care necesită forță de muncă calificată și softuri bine integrate, dar pe care dacă îl vei face bine vei câștiga simpatia clientului.

 

„Pentru a vinde online trebuie să te focusezi mai mult pe platforma ta: cromatica pe care o alegi, click-urile pe care le atragi, cât de prietenoasă și ușor de folosit este platforma ta, iar partea logistică să o lași pe mâna profesioniștilor.”

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta