Procesul de optimizare SEO pentru magazinele online | VIDEO

„Înainte ca Google să te iubească, trebuie ca toți ceilalți să te iubească” ne spunea Mihai Vînătoru, Head of SEO și Managing Partner DWF, la ediția de toamnă a GPeC SUMMIT 2017 unde am vorbit despre cei mai importanți factori de SEO de care ar trebui să țină cont magazinele online. Iată câteva idei pe scurt:

Ca să îți asiguri primele poziții în topul Google lumea trebuie să vorbească despre tine, să fii menționat pe Internet, brandul tău să fie inclus în diferite contexte, astfel încât rankingul să devină un rezultat al tuturor acestor eforturi. Dincolo de a optimiza site-ul din punct de vedere tehnic (adică de a îndeplini Google Guidelines for Webmasters, setul de reguli pe care Google îl pune la dispoziția developerilor), trebuie să ai content de bună calitate și linkuri (mențiuni pe alte site-uri către site-ul tău).

SEO începe să devină foarte diferit în funcție de industrie, motiv pentru care procesul de optimizare depinde de o auditare a industriei în care activezi. Există domenii în care poți ajunge pe prima pagină de rezultate fără prea mult efort, dar și domenii în care ai nevoie de 200-300 de alte site-uri care să facă referire la site-ul pentru a atinge acest rezultat. Există nișe în care un site care nu este foarte bine pus la punct din vedere tehnic poate compensa prin conținut.

În ceea ce privește cele mai frecvente greșeli, gestionarea filtrelor este încă un subiect neexplorat pe deplin. Foarte multe magazine online au un număr mare de produse publicate însă insuficient documentate și cu opțiuni de filtrare reduse, iar acolo unde există, nu sunt implementate într-o manieră care să permită indexarea de către motoarele de căutare. Astfel, se pierde mult potențial trafic organic de tip long tail care are avantajul unei rate de conversie mai bune.

Este îmbucurător faptul că tot mai multe magazine online au și o versiune de mobil, însă modul în care aceasta este implementată nu este de fiecare dată cel mai fericit. Există carențe majore la nivel de viteză, compatibilitate cu diferite dispozitive și funcționalitate. Degeaba site-ul se încarcă repede și degeaba oferi un preț bun dacă clientul nu poate plasa o comandă sau nu poate finaliza procesul de achiziție de pe mobil.

Începând cu 2018, Google va deveni din ce în ce mai subtil în ceea ce privește update-urile pe care le va publica și va fi din ce în ce mai greu să corelăm acțiunile cu rezultatele. Va fi dificil să poți spune că ai crescut cu 7 poziții pe cuvintele a, b, c pentru că ai pus un link pe o anumită pagină. Va fi necesară o abordare holistică, o abordare integrată a lucrurilor și cu un accent foarte mare pe monitorizare. Astfel, în urma unei întregi suite de activități trebuie să determini dacă te duci în direcția bună. Și nu vei avea o direcție bună pe câteva cuvinte ci pe un topic – nu mai vorbim de SEO pe cuvinte-cheie ci de SEO pe noțiuni, universuri de cuvinte-cheie.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta