Raportul Trusted pe 2017, monetizarea la Youtube, actualizări de la Google
Cum a fost anul 2017 pentru TRUSTED.ro
TRUSTED.ro este programul care, de aproape 7 ani, oferă Marca de Încredere magazinelor online din România. Magazinele atestate prin acest program trebuie să îndeplinească un set de criterii bazate pe legislația românească și europeană în vigoare și pe bunele practici din comerțul electronic din lume. Atestarea TRUSTED.ro este prima fază (eliminatorie) în Competiția GPeC. Magazinele online primesc Marca de Încredere și apoi trec prin audit-ul complex de la GPeC.
→ Vezi raportul pe 2017 de la TRUSTED.ro
Tot mai greu să faci bani prin Youtube
Google schimbă din nou regulile, făcând mai dificilă acceptarea în programul de monetizare. Acum, un canal de YouTube trebuie să aibă cel puțin 1.000 de abonați și conținutul postat trebuie să însumeze peste 4.000 de ore de vizionare în ultimul an.
Pentru putea câștiga bani din clipurile postate pe YouTube, utilizatorii trebuie să fie primiți în ceea ce Google numește YouTube Partner Program. Admiterea în acest program este un fel de recunoaștere a încrederii în calitatea conținutului postat.
→ Citește articolul la Profit.ro
Platforma SOL este, dar… lipsește pentru români
Platforma de soluționare online a litigiilor (SOL) ar fi trebuit să fie o metodă în plus pentru clienții online de a rezolva disputele cu unele magazine online. Din păcate, doar România și Spania NU au încă o instituție desemnată să rezolve conflictele. Peste 1200 de români au încercat să îşi soluţioneze diferendele cu magazinele online de la care au achiziţionat produse sau servicii apelând la platformă.
Cele mai multe site-uri reclamate sunt din România şi Ungaria. De asemenea, românii au mai sesizat probleme cu magazinele online din Spania (18),Franţa şi Polonia (câte 15), Belgia (11),Austria şi Bulgaria (câte 9) sau Malta (8).
→ Citește articolul la Economica.net
Alte 10 actualizări de la Google, în atenția webmaster-ilor
Google face actualizări în mod constant, însă din când în când atenția ne este atrasă de unele schimbări care pot avea un impact serios asupra SEO-ului magazinului tău online. Printre cele mai noi update-uri de la gigantul american, se află:
– date în timp real în PageSpeed Insights;
– limită mărită pentru numărul de caractere pentru meta-descrieri;
– evaluarea rezultatelor căutării pe baza adaptării la căutările prin voce;
– Google My Business permite încărcarea de fișiere video.
→ Citește și despre celelalte actualizări la Search Engine Watch
Cumpărăturile online n-au avut liber de sărbători
Portofelele noastre n-au avut clipe de răgaz în perioada sărbătorilor. Iată câteva statistici:
I. Cel mai scump coş de cumpărături din luna decembrie a valorat 75.000 lei (asigurări)
II. Urmat de o tranzacţie 62.000 lei (licenţe antivirus)
III. Și de o tranzacţie de 49.000 lei (achiziţie de aur).
În luna decembrie, 50% dintre plăţile înregistrate din alte ţări în magazinele online din România s-au îndreptat către bilete de avion, urmate de servicii telecom (14%).
→ Citește articolul la Capital.ro