Schimbări în comportamentul consumatorilor în 2017 | VIDEO

La cea de-a 12-a ediție GPeC SUMMIT am stat de vorbă cu Liviu Taloi, Co-Founder ECOMpedia, despre creșterea comerțului electronic și comportamentul consumatorilor români. Iată câteva idei pe scurt:

În 2017, comerțul electronic românesc a crescut cu o cifră de aproximativ 2.5 miliarde de euro, creștere care a venit o dată cu creșterea consumului în general. De asemenea, consumatorul român este mai educat, știe ce să cumpere și cumpără aproximativ orice de pe internet. Schimbări majore nu au existat în piață, însă magazinele online și-a făcut treaba mai bine iar consumatorii au căpătat mai multă încredere în acest tip de comerț.

La capitolul greșeli, atât startup-urile cât și marii jucători mai au de învățat. Multe startup-uri nu își fac un business plan, nu au o strategie coerentă și nu bugetează resursele potrivite pe termen lung. Și în cazul magazinelor online care se află deja pe piață, greșelile sunt legate tot de resurse: nu alocă suficient de multe resurse financiare și umane dezvoltării în online.

Așa cum menționam și în articolele trecute, România duce lipsă de specialiști; nu doar în marketing online, ci în toate industriile. Pe lângă specialiști PPC, AdWords și Social Media Managers, Liviu este de părere că avem nevoie și de mai multe persoane care să știe să îmbine business-urile offline cu cele online, dar și de mai multe traininguri.

Dacă ar fi să facem o previziune pentru viitorul apropiat, nu ar trebui să ne așteptăm la schimbări spectaculoase la nivel tehnologic. În schimb, o schimbare care ar duce la creșterea exponențială a comerțului online românesc ar fi o revoluție în logistică și servicii de fulfillment.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta