SEO, antreprenoriat și cum să înveți din greșeli – GPeC Live cu Rand Fishkin

Acest episod GPeC Live este atât despre SEO, cât și despre învățare și antreprenoriat. Andrei Radu (CEO GPeC) a discutat cu Rand Fishkin despre începuturile Moz, despre experiența lui ca fondator al unuia dintre cele mai cunoscute business-uri din SEO, despre ups and downs ale antreprenoriatului, despre Google, Amazon și cum să iei deciziile de business potrivite.

Ca întotdeauna, vă recomandăm să urmăriți discuția integrală pe canalul nostru de YouTube:

”Cum rank-ezi pe primul loc în Google?” a fost întrebarea de ”asalt” la începutul discuției cu Rand, știind că toți specialiștii de SEO vor să afle acest secret. Răspunsul a venit repede și aparent e cât se poate de simplu, dar nu știm cât de bucuroși au fost specialiștii și antreprenorii la aflarea lui: Dacă vrei să fii mereu pe primul loc în Google, trebuie să fii deținut de Alphabet (compania-mamă a Google). Simplu, nu? :)

Trecând la lucrurile mai serioase (și mai fezabile), am vrut să aflăm de la Rand care e perspectiva lui asupra monopolului pe care îl are Google asupra căutărilor pe internet și dacă nu cumva agențiile de SEO sunt în pericol de a pierde teren. Am aflat că nu, atât timp cât marketerii nu se supra-specializează pe o singură nișă. Google domină, într-adevăr, căutările, fie că sunt direct din browser sau de pe alte platforme sau site-uri, iar agențiile de SEO ar trebui să se orienteze către optimizări și pe aceste nișe. Rand mai crede că acest monopol al Google are un impact negativ asupra competiției, a inovației, a politicii și favorizează concentrarea resurselor financiare într-o singură direcție. 

Cât despre chestiunile care țin strict de SEO, lui Rand i-ar plăcea ca Google să comunice mai transparent și detaliat în legătură cu algoritmul de afișare în căutări, așa cum o face în cazul PPC.

Moz, SparkToro și cum să înveți din greșeli ca să fii un antreprenor mai bun

Am trecut apoi la povestea din spatele Moz – cum a început, ce provocări a întâmpinat de-a lungul timpului și ce a învățat din toată experiența de fondator și CEO a unuia dintre cele mai populare și folosite tool-uri de SEO.

Rand ne-a spus sincer că nu i-a fost ușor: era la început, nu avea experiență în antreprenoriat și nu a avut la dispoziție niciun guideline. A trebuit să învețe din propriile greșeli. De aceea el sfătuiește pe cei care vor să ia calea antreprenoriatului ca mai întâi să se alăture unui start-up la început de drum, să cunoască și să se familiarizeze cu toate provocările unui business nou, formării unei echipe de specialiști și trecerii prin toate stadiile de creștere.

Rand consideră că a învăța din greșeli este o super-putere a antreprenorului, fie că învață din greșelile proprii sau din ale celorlalți.

Nici când a înființat SparkToro nu i-a fost ușor, chiar dacă de data aceasta avea experiența necesară și învățase din experiența cu Moz. Ce face SparkToro? Este un tool de audience intelligence – practic, este un tool de market research care colectează date publice despre audiența business-ului tău, însă este deocamdată disponibil doar pentru limba engleză.

Cum a schimbat COVID-19 nișa de marketing

În situația actuală, multe business-uri au fost nevoite să ia decizii neplanificate, cum ar fi tăierile de buget de marketing sau chiar inchiderea firmei. Am fost curioși să știm ce sfaturi are Rand pentru aceste cazuri. 

Răspunsul lui a fost simplu: dacă tu, ca business, încerci orice să ieși din stagnare însă nimic nu te mai ajută să crești, e cazul să pui lacătul pe ușă. 80% dintre start-up-uri eșuează în primii ani de la lansare, iar ca să nu se întâmple asta, Rand îi sfătuiește pe antreprenori să facă research de piață mai întâi, să își cunoască foarte bine publicul țintă, să-și găsească investitori care să îi susțină și abia apoi să lanseze business-ul.

Pandemia de COVID-19 a avut un mare impact și asupra industriei de marketing. Rand ne confirmă că mulți marketeri au rămas fără job-uri, multe agenții au pierdut clienți iar ratele de conversie au scăzut drastic. Însă el e optimist și crede că acum e momentul ca oamenii de marketing să fie creativi, să experimenteze și să redirecționeze bugete – este un bun moment să se gândească la cum să genereze cerere pentru perioada imediat următoare.

Sfaturi pentru strategii și optimizare SEO

Cea mai bună strategie de link building

Scrie conținut care să fie preluat, menționat și către care să fie trimise cât mai multe link-uri. Nu crea conținut de calitate sau în cantitate, ci creează conținut de interes constant pentru publicul tău, despre care acesta să vorbească și la care să facă în permanență trimitere.

Cea mai bună strategie SEO pentru e-commerce

Fă-i pe oameni să te caute după propriul brand, nu după căutări generale de produs. Nu încerca să domini rezultatele SEO, încearcă să devii brand-ul dominant din nișa ta. Pentru asta, te-ar ajuta foarte mult o abordare multichannel.

Cum concurezi cu liderii pieței de e-commerce când ești un brand mic

Încearcă să nu vinzi aceleași produse precum concurența din nișa ta. Încearcă să găsești publicul interesat de tipul tău de produs și să îi atragi către tine și brand-ul tău.

Gânduri de final

E cea mai bună perioadă să experimentezi în marketing, să testezi strategii și canale noi de promovare.